ISO 45003 - Psihološko zdravlje i sigurnost na radu

Upravljajte psihosocijalnim rizicima kako biste spriječili ozljede na radu i loše zdravlje te promicali dobrobit na poslu.

ISO 45003 daje smjernice za upravljanje psihosocijalnim rizicima unutar sustava upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu koji se temelji na ISO 45001. Primjenjiv na organizacije svih veličina i u svim sektorima, pruža strukturirani okvir za razvoj, implementaciju, održavanje i neprekidno poboljšanje zdravlja i sigurnosti na radnom mjestu.

Pandemija je povećala dobrobit zaposlenika na dnevnom redu poslodavaca. Izolacija, stres, sindrom izgaranja i depresija. Podrška mentalnom zdravlju nikada nije bila važnija.

Što je ISO 45003

ISO 45003 je standard smjernica za izgradnju sustava upravljanja, provedbu učinkovitih kontrola za uklanjanje ili upravljanje psihosocijalnim rizicima. Napisana je za podršku tvrtkama sa sustavom upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu koji se temelji na ISO 45001. Međutim, svaka organizacija može imati koristi od ove globalne najbolje prakse u rješavanju psihosocijalnog rizika za zdravlje i sigurnost. ISO 45003 vam pomaže izgraditi pozitivno radno okruženje koje može pomoći u poboljšanju organizacijske otpornosti, poboljšanju performansi i produktivnosti. Standard pokriva:
  • kako prepoznati psihosocijalne opasnosti koje mogu utjecati na radnike, poput onih uzrokovanih radom kod kuće;
  • nudi primjere učinkovitih – često jednostavnih – radnji za njihovo upravljanje i poboljšanje dobrobiti zaposlenika.
Uz ISO 45003 imate temelj za upravljanje postojećim izazovima i neprekidno poboljšavanje učinkovitosti vašeg sustava upravljanja.

Koristi

Kao smjernica, ISO 45003 je standard po kojem se ne može certificirati. Međutim, usklađenost može procijeniti neovisna treća strana kao što je DNV također u kombinaciji s vašim certifikacijskim pregledom sustava upravljanja prema ISO 45001 (Zdravlje i sigurnost na radu). Koristi od usklađenosti s ISO 45003:
  • Visoke razine diskrecijskog napora;
  • Poboljšan proces zapošljavanja, zadržavanje i raznolikost;
  • Povećani angažman radnika;
  • Povećana inovativnost;
  • Zakonska usklađenost;
  • Smanjena odsutnost s radnog mjesta zbog stresa, sindroma izgaranja, tjeskobe i depresije.
Pokažite kako vam je stalo i da imate odgovarajuće mjere za poboljšanje zdravlja i dobrobiti vaših radnika.

Početak rada

Bilo da želite primijeniti ISO 45003 unutar svog sustava upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu koji je usklađen s ISO 45001 ili kao samostalne smjernice, prvo se upoznajte sa standardom i postavite jasne ciljeve. Kao akreditirano certifikacijsko tijelo treće strane, DNV je spreman podržati vas od potreba za početnom obukom do provjere usklađenosti s analizom nedostataka.
  Edukacije

Edukacije

Odgovarajući uvid u aktivnom okruženju za učenje

  Vaša dodana vrijednost

Vaša dodana vrijednost

Saznajte više o digitalnom korisničkom iskustvu