Proces certifikacije

Korištenje certifikacijskih markica

Certifikacija od strane DNV-a prema međunarodnim ili nacionalnim standardima pokazuje vašu predanost neprekidnom poboljšanju i održivom poslovanju. Ovo postignuće je više od ulaznice za tržište. Komuniciranje o vašoj predanosti na tržištu može pomoći u izgradnji povjerenja dionika i pouzdanja u robnu marku.

Tvrtke koje su stekle DNV certifikat imaju pravo koristiti primjenjive certifikacijske markice. Markica je dizajnirana posebno u svrhu vizualnog i jasnog priopćavanja vašeg postignuća tržištu. Certifikacijska markica može se koristiti na različite načine, od digitalnih aplikacija do marketinškog materijala i zgrada tvrtke.

Tipičan primjer izgleda certifikacijske markice DNV-ovog sustava upravljanja:

DNV cert mark

Postoje određena ograničenja za korištenje certifikacijske markice za standarde certificiranja sustava upravljanja. Jedan važan uvjet je izbjegavanje korištenja markice na način koji bi mogao ukazivati na to da certificiran proizvod ili usluga. Gornja markica stoga nije dopuštena za korištenje:

  • Na proizvodu i ambalaži proizvoda (uključujući popratne informacije)
  • Na certifikatima, izjavama o sukladnosti, izvještajima itd. kao rezultat usluga koje pruža nositelj certifikata (npr. aktivnosti ispitivanja i kalibracije, inspekcije, procjene itd.)

DNV je uspostavio smjernice i pravila za korištenje svojih certifikacijskih markica. Distribuira se na našoj online platformi eCertMark zajedno s primjenjivim oznakama za certificirane kupce. Kupci uvijek imaju najnovije primjenjive markice i upute o ispravnoj upotrebi markica.

Korištenje DNV natpisa– alternativa markici

Alternativa korištenju certifikacijske markice je korištenje natpisa. Općenito se može primijeniti tamo gdje se može primijeniti certifikacijska markica. Međutim, natpis je dodatno dopušteno koristiti tamo gdje markica ima svoja ograničenja kao što je gore navedeno, osim na proizvodima.

Uvjeti i upute za korištenje natpisa pokriveni su kao dio DNV smjernica koje se nalaze u aplikaciji eCertMark koja je omogućena korisnicima.

Tipičan primjer natpisa sustava upravljanja:

cert mark inscription

Kako Vam možemo pomoći?

Kontaktirajte nas