MSC standard za lanac skrbništva

Certifikacija standarda za lanac nadzora Marine Stewardship Council (MSC) pokazuje potrošačima da vaši plodovi mora potječu iz certificiranog izvora MSC Fisheries ili ASC Farm.

Plodovi mora najvažniji su svjetski obnovljivi izvor hrane. Zdravi oceani neophodni su za uspješne morske ekosustave, sredstva za život i gospodarstva diljem svijeta. Naši oceani su pod većim pritiskom nego ikad zbog utjecaja ljudi i okoliša. Uz rastuću zabrinutost potrošača zbog podrijetla proizvoda, utjecaja na okoliš i nutritivne vrijednosti, sve veći fokus stavlja se na održivost u sektoru ribarstva.

Što je standard MSC Chain of Custody (CoC)

Standard se primjenjuje na sve sudionike na tržištu (pojedinačne organizacije ili grupe) s vlasništvom nad proizvodom ili gdje se proizvod od morskih plodova transformira ili prepakira, uključujući trgovce na veliko, prerađivače, trgovce na malo, ugostitelje i trgovce. Jamči da je svaki proizvod koji nosi eko-oznaku MSC potječe iz certificiranog održivog ribarstva. Svaki član opskrbnog lanca koji tvrdi da ima vlasništvo nad proizvodom ili preinači proizvod mora biti certificiran do trenutka kada proizvod uđe u konačnu ambalažu koja je spremna za potrošače.

MSC CoC standard primjenjiv je na:

  • Divlji ulov: tvrtke certificirane prema MSC Fisheries Standardu
  • akvakultura: Tvrtke certificirane u skladu sa standardima Aquaculture Stewardship (ASC). Specifični ASC zahtjevi dodani su MSC CoC standardu.

Prednosti dobivanja certifikata

Certifikacija prema MSC CoC standardu omogućuje vašoj organizaciji da:

  • Pokažite da vaši proizvodi potječu iz održivog izvora
  • Ispunite potražnju potrošača za informacijama o izvorima proizvoda
  • Osigurati održiv i siguran prehrambeni lanac
  • Izgradite povjerenje potrošača
  • Podržite pozicioniranje vašeg proizvoda eko-oznakom
  • Ispunite maloprodajnu potražnju za provjerom proizvoda iz održivog izvora
  • Trgujte s vodećim trgovcima i trgovačkim lancima koji zahtijevaju certifikat

Korištenje ekološke oznake MSC ili ASC na proizvodima od morskih plodova dopušteno je samo ako postoji neovisna provjera u odnosu na standard MSC lanca skrbništva i ako je tvrtka potpisala ugovor o licenciranju logotipa s vlasnikom sheme.

Početak rada

DNV je certifikacijsko tijelo akreditirano za pružanje certificiranja za pojedinačne organizacije i grupe prema ASC Farm Standardu, MSC Fisheries Standardu i MSC standardu lanca skrbništva. Kako bi procijenio integritet lanca skrbništva za relevantnu morsku hranu i proizvode od morskih plodova i njihovo podrijetlo, DNV procjenjuje procese, ocjenjuje povezane zapise i usklađuje količinu proizvoda.

Više informacija

  MSC Chain of Custody Standard

MSC Chain of Custody Standard

Preuzmite letak

  Edukacije

Edukacije

Odgovarajući uvid u aktivnom okruženju za učenje

  Vaša dodana vrijednost

Vaša dodana vrijednost

Saznajte više o digitalnom korisničkom iskustvu

 

Marine Stewardship Council stranice

Program certifikacije I eko označavanja za održivu hranu iz mora

 

Baza MSC dobavljača