Skip to content

GLOBALG.A.P. IFA – Akvakultura

Poboljšajte kvalitetu svojih uzgojenih proizvoda od morskih plodova i dosljedno ispunite očekivanja kupaca u pogledu sigurnosti i održivosti hrane.

Certificiranje vašeg Integrated Farm Assurance (IFA) sustava za akvakulturu pokazuje vašu predanost dobroj poljoprivrednoj praksi (GAP), uključujući proizvodnju i marketing sigurne hrane uz istovremeno zaštitu rijetkih resursa. To podrazumijeva kontinuirano poboljšanje i zadovoljstvo kupaca. To su opipljive prednosti koje igraju važnu ulogu u izgradnji održivog poslovanja.

Standard Integrated Farm Assurance – Aquaculture pruža posebne zahtjeve za sustav upravljanja farmom koji će poboljšati vašu sposobnost dosljedne isporuke proizvoda koji zadovoljavaju zahtjeve kupaca, kao i zakonske i regulatorne zahtjeve.

Što je GLOBALG.AP IFA – Akvakultura

GLOBALG.AP IFA Standard je izgrađen na sustavu modula koji omogućuje proizvođačima da se certificiraju za nekoliko pod-područja u jednoj reviziji. Sastoji se od:

Opći propisi koji određuju kriterije za uspješnu provedbu Control Points and Compliance Criteria (CPCC) kao i smjernice za provjeru i regulaciju norme. Ovi CPCC kriteriji definiraju zahtjeve za postizanje standarda kvalitete koje zahtijeva GLOBALG.AP

  • Standard za akvakulturu jedan je od tri modula opsega izgrađenih na osnovnom modulu svih farmi i posebno se usredotočuje na akvakulturu (druga dva pokrivaju uzgoj usjeva i stoke na kopnu).
  • Promiče mjere za sve proizvođače akvakulture koje osiguravaju sigurnost hrane, minimalan utjecaj na okoliš s obzirom na biološku raznolikost, te usklađenost sa zahtjevima za dobrobit životinja i zdravlje i sigurnost radnika.
  • Podpodručja akvakulture dostupna s trenutnom verzijom standarda su ribe peraja, mekušci i rakovi, koji su ugrađeni u osnovni način akvakulture. Može se povezati s drugim standardima sigurnosti hrane kao što su FSSC 22000, BRC i IFS kako bi pokrili cijeli lanac opskrbe.

Prednosti dobivanja certifikata

Certificiranje GLOBALG.AP IFA – Akvakultura od strane neovisne treće strane potvrđuje učinkovitost Dobre poljoprivredne prakse i implementiranog sustava uzgoja, kao i održivost poljoprivrednih aktivnosti.

Kao rezultat:

  • Izgradite povjerenje u performanse vašeg sustava interno i eksterno primjenom učinkovitih načela upravljanja procesima.
  • Implementirajte strukturirani pristup stalnom poboljšanju procesa i znajući gdje usredotočiti napore. To može poboljšati kvalitetu proizvoda i smanjiti troškove.
  • Povećajte povjerenje i zadovoljstvo kupaca, što zauzvrat može dovesti do boljeg i lakšeg pristupa tržištu.
  • Steknite značajnu konkurentsku prednost ispunjavanjem poslovnih zahtjeva kupaca, dobavljača i podizvođača za certificiranje poljoprivrednog sustava kako biste poslovali s njima.

Početak rada

Da biste dobili certifikat, najprije morate implementirati potrebne module u sustav koji je u skladu sa zahtjevima standarda. DNV je akreditirano certifikacijsko tijelo treće strane i može vam pomoći na cijelom putu, počevši od relevantne IFA obuke do samoprocjene, analize nedostataka i usluga certificiranja.

Saznajte više o tome kako započeti na putu do certifikacije.

Više informacija

  GLOBALG.A.P. IFA – Aquaculture

GLOBALG.A.P. IFA – Aquaculture

Preuzmite letak

  Edukacije

Edukacije

Odgovarajući uvid u aktivnom okruženju za učenje

  Vaša dodana vrijednost

Vaša dodana vrijednost

Saznajte više o digitalnom korisničkom iskustvu

 

Global Food Safety Initiative

Posjetite GFSI stranice

 

GLOBAL G.A.P stranice

Sigurna i održiva poljoprivreda u svijetu