ISO/IEC 27001 - sustav upravljanja informacijskom sigurnošću

Poboljšajte usklađenost sa zahtjevima zaštite podataka i smanjite rizike povezane s podacima koji otkrivaju identitet.

Certificiranje vašeg sustava upravljanja informacijskom sigurnošću pokazuje vašu predanost proaktivnom upravljanju i zaštiti vaših podataka i imovine te osiguravanju usklađenosti sa zakonskim zahtjevima.

ISO 27001 detaljno opisuje zahtjeve za uspostavljanje, implementaciju, održavanje, praćenje i poboljšanje sustava upravljanja informacijskom sigurnošću organizacije.

Što je ISO/IEC 27001

ISO/IEC 27001 je sada najpriznatija međunarodna norma za sustave upravljanja informacijskom sigurnošću.

Pomaže organizacijama da uspostave politiku i ciljeve upravljanja sigurnošću informacija i razumiju kako se značajnim aspektima može upravljati, implementirati potrebne kontrole i postaviti jasne ciljeve za poboljšanje sigurnosti informacija.

  • Omogućuje organizaciji da upravlja svojom obvezom da se pridržava primjenjivih zakonskih zahtjeva kao što je GDPR (u vezi s ISO 27701) i da redovito provjerava status usklađenosti. To omogućuje kontinuirano poboljšanje sustava kako bi se osigurala zaštita i riješile ranjivosti.
  • Potreban je sveobuhvatan pristup informacijskoj sigurnosti. Imovina kojoj je potrebna zaštita kreće se od digitalnih informacija, papirnatih dokumenata i fizičke imovine (računala i mreže) do znanja pojedinih zaposlenika. Problemi za rješavanje kreću se od razvoj kompetencija osoblja do tehničke zaštite od računalnih prijevara.

ISO 27001 je dizajniran da bude kompatibilan i usklađen s drugim priznatim standardima sustava upravljanja. Stoga je idealan za integraciju u postojeće sustave i procese upravljanja.

Prednosti dobivanja certifikata

Standard ima sveobuhvatan pristup informacijskoj sigurnosti i zaštiti imovine.

ISO/IEC 27001 pomoći će vam da zaštitite svoje podatke u smislu sljedećih načela:

  • Povjerljivost osigurava da su informacije dostupne samo onima koji su ovlašteni za pristup.
  • Integritet štiti točnost i potpunost informacija i metoda obrade.
  • Dostupnost osigurava da ovlašteni korisnici imaju pristup informacijama i povezanoj imovini kada je to potrebno.
  • Tehnička zaštita od računalnih prijevara

Početak rada

Da biste dobili certifikat, morate implementirati učinkovit sustav upravljanja sigurnošću informacija koji je u skladu sa zahtjevima standarda.

DNV je akreditirano certifikacijsko tijelo treće strane i može vam pomoći tijekom cijelog putovanja. Pružamo relevantnu obuku, samoprocjenu, analizu nedostataka i certifikaciju za vaš sustav upravljanja informacijskom sigurnošću.

Saznajte više o tome kako započeti na putu do certifikacije.

Više informacija

  ISO/IEC 27001

ISO/IEC 27001

Preuzmite letak

  Edukacije

Edukacije

Odgovarajući uvid u aktivnom okruženju za učenje

  Vaša dodana vrijednost

Vaša dodana vrijednost

Saznajte više o digitalnom korisničkom iskustvu