Food and beverage

GLOBALG.A.P. IFA – Akvakultura

GLOBALGAP aquaculture

Kontaktirajte nas:

Kako vam možemo pomoći?

Zatražite informaciju

Znate li što vam je potrebno?

Zatražite ponudu

Poboljšajte kvalitetu svojih uzgojenih proizvoda od morskih plodova I dosljedno ispunite očekivanja kupaca u pogledu sigurnosti I održivosti hrane.

Certificiranje vašeg Integrated Farm Assurance (IFA) sustava za akvakulturu pokazuje vašu predanost dobroj poljoprivrednoj praksi (GAP), uključujući proizvodnju i marketing sigurne hrane uz istovremeno zaštitu rijetkih resursa. To podrazumijeva kontinuirano poboljšanje i zadovoljstvo kupaca. To su opipljive prednosti koje igraju važnu ulogu u izgradnji održivog poslovanja.

Standard Integrated Farm Assurance – Akvakultura ocrtava posebne zahtjeve za sveobuhvatan  ustavu upravljanja farmom, koji obuhvaća cijeli proizvodni lanac, što uključuje rasplod, sadnice, krmne smjese, uzgoj, berbu I transport. Ova je norma osmišljena kako bi ojačala vašu sposobnost dosljedne isporuke proizvoda koji su usklađeni s očekivanjima kupaca I zakonskim ili regulatornim zahtjevima.

Što je GLOBALG.A.P. IFA – Akvakultura

GLOBALG.AP IFA Standard je izgrađen na sustavu modula koji omogućuje proizvođačima da se certificiraju za nekoliko pod-područja u jednom auditu. Sastoji se od:

  • Opći propisi koji postavljaju kriterije za uspješnu provedbu načela i kriterija (P&C) kao i smjernice za provjeru i regulaciju standarda. Ova načela i kriteriji definiraju zahtjeve za postizanje standarda kvalitete koje zahtijeva GLOBALG.A.P.
  • Standard za akvakulturu jedan je od dva modula opsega izgrađenih na osnovnom modulu svih farmi i posebno se usredotočuje na akvakulturu (drugi pokriva Biljke).
  • Promiče mjere za sve proizvođače akvakulture koje osiguravaju sigurnost hrane, minimalan utjecaj na okoliš s obzirom na biološku raznolikost, te usklađenost sa zahtjevima za dobrobit životinja I zdravlje I sigurnost radnika.
  • Kategorije  akvakulture dostupne u  trenutnoj verziji standarda su ribe s perajama, mekušci i rakovi, koji su ugrađeni u osnovni način akvakulture. Može se povezati s drugim standardima sigurnosti hrane kao što su FSSC 22000, BRC i IFS kako bi pokrili cijeli lanac opskrbe.

Izdanja i priznanje od strane GFSI-a

IFA verzija 6 objavljena je u rujnu 2022. Nudi pojednostavljenu strukturu i jezik te proširene kriterije održivosti, dobrobiti životinja i stalnog poboljšanja na razini proizvođača. IFA Plants (koja uključuje voće i povrće) trenutno se nudi u dvije paralelne i jednako važeće verzije:
  • IFA Smart
  • IFA GFS (GFSI referentna vrijednost)
Podjela omogućuje Smartu da ima pojednostavljene checkliste, da bude usmjeren na ishod i prilagođen. GFS ima pojednostavljene checkliste a istovremeno je priznat od strane GFSI-a.

Koristi certifikacije 

Certifikacija prema GLOBALG.A.P. IFA – Akvakultura od neovisne treće strane provjerava učinkovitost dobre poljoprivredne prakse i primijenjenog sustava uzgoja, kao i održivost aktivnosti uzgoja. Kao rezultat:

  • Izgradite povjerenje u performanse vašeg sustava interno i eksterno primjenom učinkovitih načela upravljanja procesima.
  • Provedite strukturirani pristup stalnom poboljšanju procesa i saznajte gdje usmjeriti napore. To može poboljšati kvalitetu proizvoda i smanjiti troškove.
  • Povećajte povjerenje i zadovoljstvo kupaca, što zauzvrat može dovesti do boljeg i lakšeg pristupa tržištu.
  • Steknite značajnu konkurentsku prednost ispunjavanjem svih poslovnih zahtjeva za certifikaciju poljoprivrednog sustava od kupaca, dobavljača i podizvođača kako biste poslovali s njima.

Početak rada

Da biste dobili certifikat, najprije morate implementirati potrebne module u sustav koji je u skladu sa zahtjevima standarda. DNV je akreditirano certifikacijsko tijelo treće strane i može vam pomoći na cijelom putu, počevši od relevantne IFA obuke do samoprocjene, analize nedostataka i usluga certificiranja.

Kontaktirajte nas:

Kako vam možemo pomoći?

Zatražite informaciju

Znate li što vam je potrebno?

Zatražite ponudu

Usluge koje bi Vas mogle zanimati: