Organizacije širom svijeta donose sve kompleksnije odluke u odnosu na financijske izazove, izazove okoliša, zakonodavnih okvira i društvene izazove. One moraju težiti izvrsnosti i ponašati se odgovorno suočeni sa sve većom pažnjom i zahtjevima dionika. Nulta je tolerancija na pogreške. Dionici vjeruju samo onim organizacijama koje ne samo govore o svojoj odgovornosti, već se tako i ponašaju.

Shanghai skyline

Što mi radimo

U DNV GL-u, mi omogućavamo organizacijama da odgovore na očekivanja dionika i kompleksne zahtjeve. Mi im pomažemo u boljem razumijevanju i upravljanju rizicima koje olakšava donošenje odluka temeljenih na činjenicama.  To radimo kroz pružanje usluga klasifikacije, tehničkog potvrđivanja, softverske podrške i stručnog savjetovanja u brodarskom, energetskom i sektoru nafte i plina. Naše aktivnosti također obuhvaćaju usluge certifikacije za tvrtke iz širokog raspona različitih industrija. Djelovanjem u više od 100 zemalja, naših 15,000 stručnjaka usmjereno je pružati pomoć našim kljentima u stvaranju sigurnijeg, pametnijeg i zelenijeg svijeta.

Solar panels inspection

Širi pogled na detalje

Za neke odluke nikada nemate drugu priliku - trebate započeti s jasnim činjenicama

Neke odluke imaju dugoročne posljedice. Uzmimo, naprimjer, brojne odluke i dugoročne posljedice izgradnje plinovoda ili broda. Ili pak postavljanje vjetroparka. Ne samo da svaki od njih predstavlja regulatorne, financijske, okolišne, tehničke i operativne izazove, već je u takvim primjerima potrebno upravljati različitim- često sukobljenim- interesima dionika.

Kako biste osigurali donošenje odgovarajućih odluka potrebne su vam jasne činjenice, odgovarajuće vještine i detaljno pouzdano znanje u različitim područjima. DNV GL posjeduje dubinske kompetencije u širokom rasponu sektora i aktivnosti. Mi pomažemo organizacijama da bolje razumiju i upravljaju rizicima te donose informirane odluke temeljene na činjenicama. No, prava vrijednost je naša sposobnost da kombiniramo to detaljno znanje i širu sliku.

Wind turbines and power lines

Širi pogled na upravljanje rizicima

Sigurno i održivo poslovanje kroz razumijevanje detalja

Duboka kompetencija u velikom broju područja nije dovoljna. Kako bi sigurno navigirali kroz kompleksne izazove, trebate razumjeti kako su detalji povezani i kako oni utječu na širu sliku. Mi vam upravo u tome pomažemo kroz:

 • Neovisne usluge potvrđivanja: klasifikacija, certifikacija, procjena, verifikacija i testiranje
  Pomoću njih osigurava se kontinuirano poboljšanje poslovanja i dokazuje usklađenost sa zakonima, pravilima, normama i dobrim praksama. Na taj se način dokazuje primjena visokih standarda kvalitete, sigurnosti i održivosti.
 • Usluge stručnog savjetovanja
  Mi omogućavamo organizacijama da riješe kompleksne tehničke i operativne izazove i unaprijede sigurnost i održivost svog poslovanja.
 • Norme i preporučene prakse
  Mi prikupljamo i dijelimo uvide o svojim iskustvima, tehničkim znanjima i inovacijama tako što razvijamo nove ili poboljšavamo već postojeće norme i preporučene prakse.
 • Kvalifikacija novih tehnologija
  Temeljeno na našem pouzdanom, neovisnom pristupu i dokazanoj tehničkoj stručnosti i metodologijama, mi pomažemo organizacijama u kvalificiranju njihovih tehnologija. Iako mi sami nikada ne proizvodimo niti ne dizajniramo proizvode, koristimo svoje znanje da inspiriramo industriju putem razvoja novih koncepata za rješavanje kompleksnih izazova.
 • Napredni softverski proizvodi
  Svojim cjelovitim softverskim rješenjima mi pružamo podršku u mnogim kritičnim poslovnim aktivnostima koje uključuju dizajn, inžinjering, procjene rizika, optimizaciju imovine, QHSE upravljanje i upravljanje brodovima.
 • Istraživanje i inovacije
  Svake godine, mi odvajamo 5% svojih prihoda za istraživanje i inovacije. U uskoj suradnji s našim klijentima i drugim organizacijama stječemo nove uvide u kratkoročna i dugoročna rješenja.

To je ono što mi radimo. Mi smo usmjereni detaljima i činjenicama, ali uvijek imamo u vidu širu sliku. Stoga, naši klijenti mogu optimizirati svoje poslovanje bez kompromitiranja normi sigurnosti i održivosti.

People meeting

Širi pogled na industriju

Dijeljenje ideja čini svijet sigurnijim, pametnijim i zelenijim

U DNV GL-u, mi njegujemo partnerstva i stječemo široke uvide u mnoge industrije. Također radimo sa sveučilištima, zakonodavnim tijelima i nevladinim organizacijama. Neovisni smo, stoga često okupljamo ključne pojedince i organizacije iz pojedinih industrija. S njima zajedno razvijamo inovativna rješenja i pretvaramo znanje u norme i najbolje prakse na korist čitavoj industriji.  

Najbolja praksa iz jedne industrije ponekad može biti primijenjena u drugoj i na taj način pomoći njenom razvoju. Naprimjer, naši brodarski korijeni i stručnost u području plovila primjenjuju se u offshore industriji nafte i plina i energije vjetra. Iskustva koja smo stekli u tim visoko rizičnim industrijama pomažu u upravljanju rizicima u bolnicama i organizacijama koje pružaju zdravstvenu skrb te brinu o sigurnosti pacijenata.  Rješenje za izazove pojedine industrije nije uvijek moguće pronaći u samoj toj industriji. Taj širi pogled na izazove i prilike svakodnevno je koristan našim klijentima.