Skip to content

Program certifikacije BRCGS bez glutena 3. izdanje

Poboljšajte kontrolu glutena u proizvodima bez glutena i dosljedno ispunite očekivanja kupaca, uz istovremeno smanjivanje rizika povezanih s oslanjanjem isključivo na testiranje glutena kao krajnjeg proizvoda.

Certificiranje vašeg sustava proizvodnje hrane prema BRCGS standardu bez glutena pokazuje vašu predanost kriterijima sigurnosti, kvalitete i rada koji su potrebni za ispunjavanje obveza u pogledu usklađenosti sa zakonima i zaštite potrošača na domaćem i svjetskom tržištu u svim fazama lanca isporuke.

Što je standard?

Globalni standard programa certificiranja bez glutena (GFCP) pruža okvir za sustav upravljanja bez glutena. Podržava kontrolu glutena u proizvodima bez glutena, od proizvodnje do obrade i pakiranja.

Standard se temelji na HACCP-u i uključuje sustave upravljanja sigurnošću hrane i međunarodno prihvaćene najbolje proizvodne prakse kako bi se osigurala sigurnost i kvaliteta proizvoda. BRCGS-ov certifikacijski program bez glutena može se priključiti bilo kojem standardu sigurnosti hrane prema GFSI-ju, kao što su BRCGS Food, FSSC 22000, IFS Food i SQF.

Dopunjuje standarde GFSI-ja i priznaju ga glavne udruge za celijakiju u svijetu. Standard je primjenjiv na sljedeće proizvode:

  • prerađena hrana, vlastita robna marka i robna marka kupaca
  • sastojci za upotrebu u tvrtkama za usluživanje hrane, ugostiteljskim tvrtkama i/ili proizvođačima hrane
  • hrana za kućne ljubimce
  • kozmetika
  • prirodni zdravstveni proizvodi
  • lijekovi

Prednosti stjecanja certifikata

Osobe koje ovise o strogoj prehrani bez glutena moraju znati da su označeni proizvodi sigurni. Sustav upravljanja bez glutena pruža snažnu razinu zaštite od nedostataka i jasno prepoznavanje na mjestu kupnje.

Provjere se mogu provoditi samostalno ili u kombinaciji s vašim GFSI certifikacijskim auditom. To vam pomaže smanjiti troškove audita i prekide poslovnih aktivnosti. Štoviše, usklađuje datume certificiranja kada vama odgovara.

Usvajanje pristupa koji se temelji na sustavima i certificiranju objekata za upravljanje bez glutena može pomoći vašoj tvrtki:

  • Spriječiti nedostatke proizvoda
  • Smanjiti rizike povezane s oslanjanjem isključivo na testiranje glutena kao krajnjeg proizvoda
  • Zaštititi ugrožene osobe i olakšajte prepoznavanje proizvoda bez glutena
  • Otvoriti se prema novim tržištima i povećati poslovne prilike
  • Izgraditi povjerenje potrošača u robnu marku povezujući karakteristike i preporuke o potrošačkim proizvodima bez glutena s vodećim organizacijama za celijakiju

Početak rada

Kako biste dobili certifikat, prvo morate implementirati sustav koji ispunjava zahtjeve programa certificiranja bez glutena. DNV je akreditirano certifikacijsko tijelo treće strane i može vam pomoći na cijelom putu, počevši od odgovarajuće obuke do samoprocjene, analize nedostataka i usluga certificiranja.

Saznajte više o tome kako započeti na putu do certifikacije.

  Edukacije

Edukacije

Odgovarajući uvid u aktivnom okruženju za učenje

  Vaša dodana vrijednost

Vaša dodana vrijednost

Saznajte više o digitalnom korisničkom iskustvu