DNV

ISO 45003 - psihološko zdravlje i sigurnost na radu

ISO45003 mental health

Kontaktirajte nas:

Kako vam možemo pomoći?

Zatražite informaciju

Već znate što želite?​

Zatražite ponudu

Upravljajte psihosocijalnim rizicima kako biste spriječili ozljede na radu i loše zdravlje i kako biste promovirali dobrobit na radu.

ISO 45003 pruža smjernice za upravljanje psihosocijalnim rizicima unutar sustava upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnošću na radu temeljenog na ISO 45001.

Primjenjiva je na organizacije svih veličina i sektora, pruža strukturirani okvir za razvoj, provedbu, održavanje i neprekidno poboljšanje zdravlja i sigurnosti na radnom mjestu.

Pandemija je povećala brigu za dobrobit zaposlenih na dnevnom redu poslodavaca. Izolacija, stres, sindrom izgaranja i depresija. Potpora mentalnom zdravlju nikada nije bila važnija.


Što je ISO 45003

ISO 45003 su smjernice za izgradnju sustava upravljanja, provedbu učinkovitih kontrola kako bi se uklonili ili kako bi se upravljalo psihosocijalnim rizicima. Napisane su kao podrška kompanijama sa sustavom upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnošću na radu temeljenom na ISO 45001. Međutim bilo koja kompanija može imati koristi od globalnih najboljih praksi za rješavanje rizika psihosocijalnog zdravlja i sigurnosti. 

ISO 45003 vam pomaže u izgradnji pozitivnog radnog okruženja koje može pomoći u poboljšanju organizacijske otpornosti, poboljšanju performansi i produktivnosti.


Standard obuhvaća:

• kako prepoznati psihosocijalne opasnosti koje mogu utjecati na radnike, poput onih uzrokovanih radom od kuće; 

• nudi primjere učinkovitih – često jednostavnih – radnji kojima se opasnostima može upravljati i poboljšati dobrobit radnika.  

S ISO 45003 imate temelje za upravljanje postojećim izazovima i neprekidno poboljšavanje učinkovitosti vašeg sustava upravljanja.


Koristi

Kao smjernica, ISO 45003 je standard po kojemu se ne može certificirati.  Međutim, sukladnost može ocijeniti neovisna treća strana poput DNV-a također u kombinaciji s auditom vašeg sustava upravljanja prema ISO 45001 (zaštita na radu i sigurnost).

Koristi od sukladnosti sa ISO 45003:

• Visoka razina diskrecijskog napora;

• Poboljšan proces zapošljavanja, zadržavanja radnika i raznolikosti;

• Pojačan angažman radnika;

• Povećane inovacije;

• Zakonska sukladnost;

• Smanjena odsutnost s radnog mjesta zbog stresa, sindroma izgaranja, tjeskobe i depresije.


Pokažite da vam je stalo i da imate odgovarajuće mjere za poboljšanje zdravlja i dobrobiti svojih radnika.


Započnite

Bilo da želite koristiti ISO 45003 u sklopu svog usklađenog sustava ISO 45001 upravljanje zaštitom zdravlja i sigurnošću na radu ili kao samostalan vodič, najprije se upoznajte sa standardom i postavite jasne ciljeve.

Kao akreditirano certifikacijsko tijelo treće strane, DNV vas je spreman podržati od početnih potreba za edukacijom do provjere sukladnosti gap analizom.

Kontaktirajte nas:

Kako vam možemo pomoći?

Zatražite informaciju

Već znate što želite?​

Zatražite ponudu

Usluge koje bi Vas mogle zanimati: