Skip to content

BRCGS standardi za potrošačke proizvode, izdanje 4

Poboljšajte sigurnost, integritet, zakonitost i kvalitetu svojih proizvoda i dosljedno ispunite očekivanja kupaca.

Certificiranje vašeg sustava upravljanja proizvodima pokazuje vašu predanost dosljednosti, neprekidnom poboljšanju i zadovoljstvu kupaca. To su opipljive poslovne prednosti koje igraju važnu ulogu u izgradnji otpornosti i održivog poslovanja.

BRCGS standardi za potrošačke proizvode pružaju posebne zahtjeve za proizvodnju i opskrbu sigurnim i legalnim potrošačkim proizvodima dosljedne kvalitete, koji će poboljšati vašu sposobnost dosljedne isporuke proizvoda koji zadovoljavaju zahtjeve kupaca, kao i zakonske i regulatorne zahtjeve.

Što su BRCGS standardi potrošačkih proizvoda, izdanje 4?

Primjenjivi na sve vrste poduzeća koja proizvode neprehrambene potrošačke proizvode, standardi se temelje na nizu načela upravljanja kvalitetom i upravljanja rizikom proizvoda, uključujući predanost menadžmenta, kontrolu procesa, standarde lokacije i neprekidno poboljšanje.

Tvrtke mogu odabrati implementaciju i certifikaciju do temeljne ili više razine, nudeći fleksibilnost i izbor.

Postoje dva standarda unutar BRCGS portfelja potrošačkih proizvoda:

  • Proizvodi za osobnu njegu i kućanstvo: Obuhvaća obrađene i proizvedene proizvode kao što su kozmetika, medicinski uređaji, omoti za hranu, pelene i proizvodi za čišćenje u kućanstvu za koje se smatra da imaju obično više zahtjeve za higijenske standarde zbog prirode upotrebe proizvoda.
  • Roba široke potrošnje: Pokriva širok raspon uglavnom proizvedenih proizvoda kao što su električni predmeti, igračke, namještaj, tekstil i gdje je upravljanje proizvodnim procesima primarna briga kako bi se osigurala sigurnost i kvaliteta proizvoda.

BRCGS standardi za potrošačke proizvode nemaju namjeru zamijeniti zahtjeve za dokazivanje usklađenosti s propisima. Oni pregledavaju i procjenjuju sposobnost organizacije da pokaže najnovije znanje i usklađenost s regulatornim zahtjevima u zemlji ili regijama namjeravane prodaje.

Postoji dosljedan fokus na važnost predanosti menadžmenta, procjene rizika kako bi se osiguralo da je dizajn proizvoda siguran i zakonit prije proizvodnje, da je procjena rizika procesa kao alat za osiguravanje razumijevanja, prioriteta i učinkovitog upravljanja potencijalnim problemima u proizvodnji proizvoda. 

Projektiranje i održavanje tvorničkog i proizvodnog okruženja kako bi se osiguralo da je to prikladno za proizvodnju i štiti proizvode od kontaminacije također je uključeno.

Prednosti stjecanja certifikata

Provjera funkcionira li vaš sustav je od vitalnog značaja. Certificiranje BRCGS standarda za potrošačke proizvode od strane neovisne treće strane potvrđuje kako vaš sustav upravljanja proizvodnjom radi i pokazuje vaš rad na primjeni učinkovitih načela upravljanja unutar organizacije.

Kao rezultat:

  • Bolja zaštita vlastite marke i kupaca
  • Stjjecanje većeg povjerenje u robnu marku kada se prijavite i dobijete certifikat za globalno priznate sheme
  • Omogućavanje bržeg vremena izlaska na tržište jer certifikacija omogućuje bržu nabavu od novih dobavljača
  • Smanjen teret audita primjenom globalno priznatih industrijskih standarda.

Početak rada

Kako biste dobili certifikat, prvo morate implementirati učinkovit sustav upravljanja sigurnošću i kvalitetom proizvoda koji je u skladu sa zahtjevima standarda. DNV je akreditirano certifikacijsko tijelo treće strane i može vam pomoći na cijelom putu, počevši od odgovarajuće obuke do usluge samoprocjene, analize nedostataka i certificiranja.

Saznajte više o tome kako započeti na putu do certifikacije.

  Edukacije

Edukacije

Odgovarajući uvid u aktivnom okruženju za učenje

  Vaša dodana vrijednost

Vaša dodana vrijednost

Saznajte više o digitalnom korisničkom iskustvu