Skip to content

HPC 420 Standard za proizvode za dom, rublje i osobnu njegu

Poboljšajte svoju sposobnost da dosljedno ispunite očekivanja kupaca u pogledu kvalitete i sigurnosti proizvoda uz istovremeno smanjenje troškova upravljanja lancem opskrbe

Certificiranje vašeg sustava upravljanja kvalitetom i sigurnošću proizvoda pokazuje vašu predanost dosljednosti, neprekidnom poboljšanju i zadovoljstvu kupaca. To su opipljive poslovne prednosti koje igraju važnu ulogu u izgradnji otpornosti i održivog poslovanja.

HPC 420 standard pruža posebne zahtjeve za kvalitetan dizajn proizvoda i sustav procjene rizika koji će poboljšati vašu sposobnost dosljedne isporuke proizvoda koji zadovoljavaju zahtjeve kupaca, kao i zakonske i regulatorne zahtjeve.

Što je HPC 420 standard?

Primjenjiv na sve vrste organizacija bez obzira na veličinu i složenost u HPC opskrbnom lancu u obuhvaćenim kategorijama, HPC 420 je globalni standard sustava upravljanja sigurnošću i kvalitetom koji pomaže tvrtkama da dosljedno proizvode proizvode koji zadovoljavaju zahtjeve kupaca i štite svoje robne marke.

Temeljen na PAS 420 standardu britanske institucije za standarde, HPC 420 dodaje komponentu upravljanja kvalitetom proizvoda. Također postavlja opsežne zahtjeve certifikacijska i akreditacijska tijela.

Standard omogućuje auditiranje i certifikaciju HPC sustava upravljanja sigurnošću i kvalitetom, pokrivajući: 

  • Proizvodnju proizvoda za kućnu njegu (npr. deterdženti, omekšivači, tablete za pranje posuđa itd.)
  • Proizvodnju proizvoda za osobnu njegu (npr. šampona, ruževa, blazinica, sapuna)
  • (Bio)kemijsku proizvodnju (HPC sastojci npr. vitamini, aditivi i bioekstrakti (ali isključujući tehnička i tehnološka pomagala u proizvodnom procesu)
  • Izradu pakiranja HPC proizvoda (npr. izravan, neizravan kontakt s HPC proizvodima)
  • Prijevoz i skladištenje na licu mjesta i kao dio operacije su uključeni.  

Prednosti stjecanja certifikata

Sigurnost i kvaliteta proizvoda za dom, rublje i osobnu njegu (HPC) globalna je briga. Certificiranje za HPC 420 potvrđuje kako funkcionira vaš sustav upravljanja proizvodima i pokazuje vašu predanost primjeni načela upravljanja sigurnošću i kvalitetom.

Standard omogućuje vašoj organizaciji da:

  • Izgradi i upravlja sustavom upravljanja koji vam može pomoći da bolje ispunite zahtjeve kvalitete/sigurnosti proizvoda i zakonsku usklađenost
  • Osigura alat za poboljšanje performansi sigurnosti proizvoda i sredstva za učinkovito praćenje i mjerenje sigurnosnih performansi proizvoda
  • Razvije dobru kulturu sigurnosti proizvoda koja zauzvrat poboljšava povjerenje kupaca i pomaže u stjecanju konkurentskih prednosti.

Početak rada

Kako biste dobili certifikat, prvo morate implementirati sustav upravljanja kvalitetom i sigurnošću proizvoda koji je u skladu sa zahtjevima standarda. DNV je akreditirano certifikacijsko tijelo treće strane i može vam pomoći na cijelom putu, počevši od relevantne obuke do samoprocjene, analize nedostataka i usluga certificiranja.

Saznajte više o tome kako započeti na putu do certifikacije.

  Edukacije

Edukacije

Odgovarajući uvid u aktivnom okruženju za učenje

  Vaša dodana vrijednost

Vaša dodana vrijednost

Saznajte više o digitalnom korisničkom iskustvu