Automotive and aerospace

AS/EN 9100 serija - Upravljanje kvalitetom u zrakoplovstvu

AS/EN 9100 - Aerospace Quality Management

Kontaktirajte nas:

Kako vam možemo pomoći?

Zatražite informaciju

Znate li što vam je potrebno?

Zatražite ponudu

Osigurajte kvalitetu u svim dijelovima vašeg opskrbnog lanca.

Ovo je globalno priznat skup standarda upravljanja kvalitetom za zrakoplovni sektor, koji pokriva zrakoplovstvo, svemir i obranu. Unutar ovih industrija sigurnost je ključna u cijelom lancu opskrbe. Čak i najmanji nedostaci proizvoda ili usluge mogu imati kobne ishode.

Razvijena od strane Međunarodne grupe za kvalitetu u zrakoplovstvu (IAQG), serija se sastoji od tri standarda: AS/EN9100, AS/EN9110 i AS/EN9120. Sva tri standarda temelje se na ISO 9001 standardu sustava upravljanja kvalitetom, ali dodaju zahtjeve za rješavanje specifičnih izazova industrije.

Što je AS/EN 9100 serija

AS/EN 9100 postavlja zahtjeve kvalitete za projektiranje, razvoj, proizvodnju, instalaciju i održavanje. Postavljajući model osiguranja kvalitete specifičan za industriju, gradi se na zahtjevima za izradu globalno usklađenog standarda koji zadovoljava zahtjeve zrakoplovnih tvrtki diljem svijeta. AS 9100 bio je prvi standard dostupan za korištenje u cijeloj globalnoj zrakoplovnoj zajednici, pružajući zahtjeve potrebne za rješavanje potreba civilnog i vojnog zrakoplovstva i zrakoplovnih potreba.

AS/EN 9110 pruža zahtjeve za održavanje, popravak i remont dijelova zrakoplova. Postavljajući zahtjeve kvalitete specifične za industriju, standard zadovoljava poboljšane regulatorne zahtjeve kojima su podvrgnute stanice za popravke u zrakoplovstvu.

AS/EN 9120 definira zahtjeve za osiguranje kvalitete u skladištenju i distribuciji zrakoplovnih dijelova. Standard zadovoljava poboljšane regulatorne  

zahtjeve kojima su podvrgnuti distributeri u zrakoplovstvu. Primjenjuje se na organizacije koje nabavljaju dijelove, materijale i sklopove i prodaju takve proizvode unutar zrakoplovne industrije. To uključuje organizacije koje nabavljaju proizvode podijeljene u manje količine prije prodaje. AS/EN 9120 nije namijenjen organizacijama koje prerađuju ili popravljaju proizvode. Organizacije koje obavljaju poslove koji utječu ili bi mogli utjecati na karakteristike ili sukladnost proizvoda moraju koristiti AS/EN 9100 ili drugi standard sustava upravljanja kvalitetom.

Prednosti stjecanja certifikata

Proizvođači originalne opreme (OEM) u zrakoplovnoj industriji zahtijevaju AS/EN 9100 certifikat od svojih dobavljača i podugovarača. Certifikacija prema standardima serije AS/EN 9100 pokazuje vašu sposobnost da ispunite ključne zahtjeve kvalitete i potrebe kupaca. Potičete povjerenje u vlastitu izvedbu i povjerenje prema kupcima i drugim dionicima. Certificiranje tako promiče kontinuirano poboljšanje kvalitete i sigurnosti, smanjuje i sprječava pogreške, što dovodi do uštede u troškovima i konkurentskih prednosti.

Početak rada

Kako biste dobili certifikat i mogli pokazati svoju usklađenost i predanost stalnom poboljšanju, prvo morate uspostaviti učinkovit sustav upravljanja kvalitetom. DNV je akreditirano certifikacijsko tijelo treće strane. Možemo vam pomoći na cijelom putu od odgovarajuće obuke u vezi sa standardima serije AS/EN 9100 do samoprocjene, analize nedostataka i usluga certificiranja.

Saznajte više o tome kako započeti na putu do certifikacije.

Kontaktirajte nas:

Kako vam možemo pomoći?

Zatražite informaciju

Znate li što vam je potrebno?

Zatražite ponudu

Usluge koje bi Vas mogle zanimati: