BRCGS globalni standard za skladištenje i distribuciju i IFS logistiku

Preuzmite kontrolu i poboljšajte kvalitetu logistike te dosljedno ispunjavajte očekivanja kupaca u pogledu sigurnosti proizvoda i zakonske usklađenosti uz smanjenje troškova upravljanja lancem opskrbe hranom.

Jedinstveni aspekti logistike proizvoda hrane i pića obrađeni su u standardima namijenjenim ispunjavanju koncepta "due diligence" i primjenjuju se na svakog igrača u lancu opskrbe hranom i pićem.

Certifikacija pokazuje vašu predanost kriterijima sigurnosti, kvalitete i rada koji su potrebni za ispunjavanje obveza u pogledu usklađenosti sa zakonima i zaštite potrošača u maloprodaji ili ugostiteljstvu.

Koji su standardi?

BRCGS (Brand Reputation through Compliance) globalni standard za skladištenje i distribuciju i IFS Logistics standard standardi su sustava sigurnosnog i operativnog upravljanja, primjenjivi na prehrambene i neprehrambene proizvode.

Stvoreni su kako bi osigurali usklađenost dobavljača, uzimajući u obzir korake skladištenja, transporta i distribucije, kao i veleprodaje i druge logističke usluge (dodavanje IFS Brokera u slučaju IFS certifikacije), kako bi osigurali sposobnost kupaca da jamče kvalitetu i sigurnost proizvoda koje koriste i/ili prodaju.

Certifikacija obuhvaća procjenu poslovnog prostora tvrtke sustave i postupke protiv zahtjeva standarda.

Standardi podržavaju korisnike u ispunjavanju zakonskih obveza i zaštiti potrošača na način da:

  • Pružanje zajedničke osnove za ocjenjivanje tvrtki uključenih u skladištenje i distribuciju proizvoda.
  • Omogućavanje akreditiranog certificiranja tvrtki koje isporučuju proizvode i usluge trgovcima na malo i srodnim industrijama.

Prednosti dobivanja certifikata

Certifikacija BRCGS globalnog standarda za skladištenje i distribuciju i IFS Logistics od strane neovisne treće strane uvjet je većine trgovaca na malo i vlasnika robnih marki, kao i prerađivača hrane. Kao rezultat certifikacije vaša organizacija može:

  • Pružiti dokaze o predanosti i, u slučaju incidenta sa sigurnošću hrane, pravnu obranu u okviru koncepta "due diligence".
  • Izgraditi i upravljati sustavom upravljanja koji je sposoban bolje zadovoljiti zahtjeve kvalitete/sigurnosti hrane i zakonsku usklađenost.
  • Osigurati alat za poboljšanje učinkovitosti sigurnosti hrane učinkovitim praćenjem i mjerenjem učinkovitosti sigurnosti hrane.
  • Olakšajte učinkovito opoziv proizvoda.

Početak rada

Da biste bili certificirani, prvo morate implementirati potrebne postupke u sustav koji je u skladu sa zahtjevima standarda. DNV je akreditirano certifikacijsko tijelo treće strane i može vam pomoći na cijelom putu, počevši od relevantne obuke za BRCGS i IFS do samoprocjene, analize nedostataka i usluga certificiranja.

Saznajte više o tome kako započeti na putu do certifikacije.

Više informacija

  BRCGS Global Standard for Storage & Distribution

BRCGS Global Standard for Storage & Distribution

Preuzmite letak

  Edukacije

Edukacije

Odgovarajući uvid u aktivnom okruženju za učenje

 

Vaša dodana vrijednost

Saznajte više o digitalnom korisničkom iskustvu

 

Global Food Safety Initiative

Posjetite GFSI stranice