Certifikacijska kuća DNV Adriatica d.o.o. Grupi Vindija svečano uručila certifikat „Proizvedeno bez upotrebe antibiotika“

Nakon službene objave u ožujku ove godine, tvrtki Koka, najvećoj peradarskoj kompaniji koja posluje u sklopu Grupe Vindija, sada je i svečano uručen certifikat „PROIZVEDENO BEZ UPOTREBE ANTIBIOTIKA“ za ukupno 60 proizvoda, od čega 49 proizvoda pripada poznatom asortimanu Piletine Cekin, dok 11 proizvoda pripada asortimanu Cekin Kids, prvoj domaćoj liniji pilećih proizvoda namijenjenoj za zdravu i kvalitetnu prehranu djece.

Riječ je o certifikatu kojeg dodjeljuje međunarodno prepoznata certifikacijska kuća DNV Adriatica d.o.o. temeljem STP 80 specifikacije za uzgoj bez antibiotika.

Certifikat „PROIZVEDENO BEZ UPOTREBE ANTIBIOTIKA“ s ponosnom dodajemo listi certifikata i oznaka kvalitete i izvornosti koje naši proizvodi već posjeduju, a koja uključuje oznaku „Dokazana kvaliteta Hrvatska“ za meso peradi, oznaku „MESO HRVATSKIH FARMI – rođeno i uzgojeno u RH“ te žig za nacionalni projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Živjeti zdravo“. Ovakve potvrde struke, koje proizlaze iz najstrožih kriterija i temeljitih ispitivanja kvalitete, dokaz su da u našim proizvodnim procesima najviši prioritet predstavljaju upravo sigurnost i zdravstvene odlike naših proizvoda“, istaknuo je Stjepan Sabljak, predsjednik Uprave tvrtke KOKA d.d.

Jedan od najvažnijih aspekata procesa certificiranja je ishrana peradi, koja uvelike utječe na sastav mesa i proizvoda, a čija se kvaliteta u Grupi Vindija osigurava vlastitom proizvodnjom stočne hrane u tvornici Blagodar. U proces certificiranja uključen je tim profesionalaca certifikacijske kuće DNV Adriatica d.o.o. koji se pri ispitivanju vodi strogim kriterijima u svakom koraku proizvodnje, a koji u Koki započinje od samostalnog uzgoja matičnih jata kokoši nesilica za proizvodnju rasplodnih jaja, preko valionice jednodnevnih pilića i tova brojlera, do tehnološke obrade u vlastitoj industriji mesa i svim njenim proizvodnim pogonima. Pritom o zdravlju pilića te kvaliteti i sigurnosti mesa peradi u svakom trenutku brine vlastita veterinarska služba i laboratorij u kojem se godišnje provodi preko 100.000 analiza.  Kroz ovaj integrirani proces, Koka jamči vrhunsku kontrolu kvalitete te isporuku proizvoda izravno u trgovine i to u najkraćem roku, osiguravajući svježinu i kvalitetu proizvoda koji dolaze do krajnjeg potrošača.

Proizvodi brenda Cekin koji nose oznaku „antibiotik free“ obuhvaćaju dobro poznate domaće uspješnice od pilećeg mesa, od cijelih pilića do svih ostalih proizvoda iz rasjeka. S druge strane, ovu oznaku nose i proizvodi asortimana Cekin Kids, jedine takve linije proizvoda u Hrvatskoj, koji su proizvedeni od pilećih prsa kao najkvalitetnije kategorije pilećeg mesa i koji su jedinstveni po tome što ne sadrže E-brojeve, konzervanse, aditive, bojila i pojačivače okusa te imaju smanjen udio soli. Proizvodi namijenjeni najmlađima podijeljeni su u tri kategorije, a to su svježe meso, kategorija koja uključuje Cekin Kids ražnjiće, panirani proizvodi poput Cekin Kids Crispy Popsića, Školice i Dinosaura te kategorija prerađevina koja uključuje Pileću Šunkicu, Pileće Hrenovčice, Najposebniju Salamicu te Pileću pašteticu Kids.

Sama dodjela certifikata značajan je trenutak za Grupu Vindiju i tvrtku Koka d.d. jer predstavlja rezultat predanog rada i potvrdu kontinuirane usmjerenosti na najviše standarde u proizvodnji i kontroli proizvoda, od uzgoja pilića do isporuke naših proizvoda od pilećeg mesa u trgovine diljem Republike Hrvatske. Kao lider u domaćoj prehrambenoj industriji, imamo obvezu i odgovornost neprestano ulagati krajnje napore u kvalitetu i sigurnost naših proizvoda, kako bismo potrošačima pružili samo ono najbolje i najzdravije za njih i njihove obitelji. Ovaj certifikat dodatna je potvrda da u tome uspijevamo, ali i motiv da i dalje ustrajemo u svojoj težnji prema izvrsnosti i novim iskoracima“,zaključio je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindija d.d.

Antibiotic free - STP 80

  STP 80 Antibiotic free

STP 80 Antibiotic free

Saznajte više o usluzi