Certifikacija temeljena na riziku

Izmjerite performanse u odnosu na odabrane standarde(e) dok provjeravate koliko dobro vaš sustav upravljanja podržava vaša poslovno kritična fokusirana područja.

Organizacije se danas često pomno proučavaju i od njih se traži da pokažu uspješnost svojih operacija i aktivnosti.  U kombinaciji s najboljim tehnikama auditiranja i opcijama za daljinsku isporuku, DNV-ova metodologija certificiranja™ temeljena na riziku dodaje vrijednost vašem auditu i poslovanju.   

Sustav upravljanja koji dobro funkcionira, certificiran prema ISO ili drugom međunarodnom standardu, izvrstan je početak izgradnje poslovne otpornosti i održivih performansi. Pomaže vam identificirati, procijeniti i upravljati rizikom i osigurati da poslovni procesi učinkovito rade za vas, vaše kupce i druge dionike. 

DNV je razvio metodologiju certificiranja temeljenu na riziku kako bi poboljšao vaš sustav upravljanja i njegovu sposobnost da podrži vaše poslovne ciljeve.  Prilagođava  dio isporuke audita s naglaskom na određene rizike ili druge teme koje smatrate važnima i koje su relevantne za standard po kojem se audit provodi kao i za opseg audita.  

Certifikacija temeljena na riziku i korištenje takvih fokusiranih područja jedinstvena je za  DNV-ove isporuke. Olakšava dublju procjenu područja koja utječu na vaše poslovne ciljeve. Fokusirana područja identificiraju se i dogovaraju prije audita.  

Dobijte više od certifikacije 

Implementacija ISO standarda pomaže vam da razumijete svoju organizaciju i njezin kontekst na sustavan, strukturirani način. Razvojem vašeg sustava upravljanja, identificirat ćete zainteresirane strane, njihove potrebe i očekivanja, kao i rizike i prilike za vašu organizaciju i njezin kontekst. To uključuje mjere za ublažavanje utvrđenih rizika. 

Iz ove analize pojavit će se pitanja koja su najvažnija za vašu organizaciju i za koja se može definirati prioritet.   

Upravo su ti prioriteti osnova za utvrđivanje fokusiranih područja koja tijekom audita ocjenjuje DNV. 

Kao DNV kupac, također dobivate pristup našem digitalnom alatu Boost My Audit.  Sadrži više od 200 unaprijed definiranih fokusiranih područja s odgovarajućim kontrolnim popisima za  različite standarde i sektore. Koristite ih kao inspiraciju za prepoznavanje vlastitih fokusiranih područja. 

Vodeći auditor DNV-a  radit će s vama kako bi formulirao što treba procijeniti tijekom audita u smislu aktivnosti i procesa. Audit je strukturiran tako da se auditor može usredotočiti na ono što je najvažnije, uz provjeru usklađenosti vašeg sustava upravljanja sa zahtjevima standarda.  

To se radi bez dodavanja troškova ili vremena. Neposredni rezultat je izvješće s audita koje uključuje sažetak pronalazaka s audita i performanse fokusiranih područja. Pruža brz uvid u bitna područja za vas i vaš upravljački tim.  

Ono što naučite iz audita  pomaže  vam da poboljšate svoj sustav upravljanja. Pomaže vam identificirati aktivnosti za ublažavanje za širi skup izazova, bilo da se radi  o operativnim pitanjima danas ili preprekama za postizanje dugoročnih ciljeva.  Certifikacija temeljena na riziku pomaže u postavljanju temelja za poboljšanje vaše sposobnosti prepoznavanja i odgovora na očekivanja dionika i izgradnju održivih poslovnih rezultata tijekom vremena. 

Što dobivate?

Certifikacija temeljena na riziku™ osmišljena je kako bi vam pomogla da dobijete više od svakog audita. Usklađenost sa zahtjevima standarda rezultira certifikatom. Ali s DNV-om dobivate više:

  • Odmah provjerljiv certifikat sigurno pohranjen na našem blockchainu.  
  • Pristup alatu Boost My Audit koji sadrži više od 200 unaprijed definiranih fokusiranih područja. 
  • Visokokvalificiranog, iskusnog auditora osposobljenog za usmjeravanje audita na pitanja koja su najvažnija za vaše poslovanje, koji istovremeno provjerava usklađenost s odabranim standardima.  
  • Izvješće s audita s uvidom u to koliko dobro vaš sustav upravljanja podržava odabrana fokusirana područja.  
  • Znanje koje vam može pomoći da poboljšate sposobnost vašeg sustava upravljanja da se se usmjeri na neposredna pitanja i podrži vaše dugoročne poslovne ciljeve, gradeći tako održive poslovne rezultate. 

Kako Vam možemo pomoći?

Kontaktirajte nas