Skip to content

Tvrtka Ferrari certificirana je prema novoj ISO 9001 normi

Tvrtka DNV GL certificirala je tvrtku Ferrari prema ISO 9001:2015 normi, čime je Ferrari jedna od prvih organizacija certificiranih prema novoj verziji norme sustava upravljanja kvalitetom.

Tek nekoliko dana nakon objave ove norme, talijanska automobilska kompanija, jedna je od prvih organizacija u Italiji i u svijetu certificirana po navedenoj normi od strane međunarodnog certifikacijskog tijela DNV GL.

Prema novoj normi, objavljenoj u rujnu 2015., koncept kvalitete razvio se od pojma sukladnosti do pojma održivosti. Nicola Privato, regionalni menadžer DNV GL-a, izjavio je “ Iznimno sam ponosan što sam imao prilike pratiti Ferrari u procesu koji vodi k recertifikaciji. Smatraju se predvodnicima jer su uspjeli provesti certifikaciju  tek nekoliko dana nakon objave nove ISO norme i novih zahtjeva.” Ova je tvrtka također predvodnik  kada je u pitanju novi dio norme koji se odnosi na razmišljanje temeljeno na rizicima. To je sistematski proaktivni i preventivni pristup upravljanju rizicima koji pomaže tvrtkama identificirati moguće buduće prilike.