Skip to content

Objavljen je Global Opportunity Report 2017

Glavni zaključak: disruptivne tehnologije pokreću održivost

DNV GL i partneri (UN Global Compact i Sustainia) objavili su izvještaj o globalnim prilikama iz područja održivosti za 2017. godinu.

Global Opportunity Report je prilika i rješenje temeljeno na World Economic Forum Global Risk Report. On omogućava liderima upravljanje novim tržištima, novim poslovnim mogućnostima i rješenjima.  Za izdanje 2017, 5 500 poslovnih, državnih i lidera civilnog društva na pet kontinenata daju svoje mišljenje. Oni identificiraju i rangiraju 15 prilika iz područja održivosti uz 120 praktičnih projekata i rješenja koja već postoje širom svijeta. Primjeri takvih odnose se na raspon od mikro mreža koje čine gradove otpornijima na klimatske promjene, do bakterija koje oporavljaju istrošena tla te etična hakiranja za provjere cyber sigurnosti.

Glavni pronalasci izvještaja su:

•    Tehnologija pametnih voda doživljava se kao područje najvećih tržišnih prilika.
•    Pružanje e-učenja u područjima koja su zahvaćena konfliktima druga je najveća mogućnost, dajući na taj način poslovnom sektoru mogućnost da doprinosi stvaranju mirnijeg društva.
•    Povećanje povjerenja u digitalne tehnologije kao što je blockchain  tehnologija i umjetna inteligencija s ciljem pomoći rješavanja globalnih rizika kao što je cyber kriminal  i rastuće nejednakosti.
•    Lideri se slažu u tome da je rastuća nejednakost najveći od pet rizika iz izvještaja.


Saznajte više