Skip to content

Novi zaokret u informacijskoj sigurnosti

Objavljena je norma koja će pomoći organizacijama u dodatnom razvoju sustava informacijske sigurnosti.

Uz rastuće prijetnje sigurnosti, koje postaju sve opasnije za poslovanja tvrtki, postaje sve važnije da organizacije poduzimaju odgovarajuće korake u smjeru zaštite svojih informacija o kojima ovisi cjelokupan poslovni rezultat i imidž organizacije. Stoga, nikoga nije začudio velik uspjeh koji je postigla norma ISO/IEC 27001, za upravljanje sigurnošću informacija.

No, nedavno je objavljena i nova norma koja će omogućiti tvrtkama daljnje unaprjeđenje sustava sigurnosti za sektor kojem pripadaju. ISO / IEC 27009 nedavno je objavljena  kao dio obitelji normi ISO 27000 te pomaže na način da osigurava potrebne smjernice primjene norme ISO/IEC 27001 za različite sektore.

Razmatranje prilagođenog sustava zaštite namijenjenog pojedinom sektoru, kao što je financijski, medicinski, transportni ili pak za infrastrukturne projekte kao što su pametni gradovi sada postaje imperativ ne samo u gospodarskom, već i u političkom smislu. Time postaje jasna sve veća potreba za kreiranjem smjernica koje pomažu gospodarstvu u suočavanju sa širokim spektrom rizika.

www.iso.org