Skip to content

Koliko ste održivi? Saznajte pomoću naše nove aplikacije!

SustainableI® pomaže vam u razumijevanju vašeg vlastitog ekološkog otiska, dajući sugestije kako donositi ekološki bolje odluke u svakodnevnom životu.

Iako se najčešće okrećemo organizacijama kada je u pitanju održiva budućnost, ne smijemo zaboraviti da i potrošači i konzumenti također imaju kolektivno velik utjecaj. Aplikacija SustainableI® može vam pomoći da jasnije sagledate svoj i ekološki otisak svoje obitelji.

“SustainableI je osmišljen kako bi vam pomogao u razumijevanju vašeg ekološkog otiska, njegove kompleksnosti i područja na kojem je vaš vlastiti ekološki utjecaj najveći,” objašnjava Luca Crisciotti, CEO u DNV GL - Business Assurance. “Aplikacija postavlja određena pitanja o konzumaciji u nekoliko kategorija vezanih uz hranu, piće, korištenje vode i struje, nakon čega daje informaciju o vašem rezultatu. Pritom, što više informacija unesete, to će rezultat biti kompletniji . Ujedno možete saznati kakav je vaš rezultat u odnosu na prosjek korisnika aplikacije. Ukoliko prihvatite bilo koji od  SustainableI izazova koji vas vode ka pozitivnim promjenama, vaš rezultat može biti sve bolji.” 

Je li to važno?

Možemo misliti da kao osoba ili obitelj neznatno utječemo na okoliš, no svaki i najmanji utjecaj čini razliku u velikoj slici.
Luca Crisciotti objašnjava, “Je li vam poznata izreka ‘jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van’? Brza kalkulacija pokazuje da ukupna količina vode potrebna za proizvodnju jedne jabuke za 1900 mojih kolega u DNV GL- Business Assurance dnevno iznosi 86,687,500 litara. Što možemo zaključiti ako tu količinu usporedimo s olimpijskim bazenom u koji stane 2,500,000 litara vode? Ovim naravno nismo željeli reći da bismo trebali prestati jesti jabuke, no pokazati kako svatko od nas pojedinačno doprinosi široj slici.˝


Jeste li znatiželjni? 

SustainableI® aplikaciju možete preuzeti na iTunes App Store i Google Play. Aplikacija je dostupna na engleskom jeziku.