Skip to content

ISO lansira korisničke ankete za ISO 9001 i ISO 45001

Savjetovanje, konsenzus i informacije iz vanjskih izvora uvijek su bili srž daljnjeg razvoja i održavanja.

Prikupljene informacije će se koristiti za procjenu daljnjih revizija i promjena

Trenutno su aktivne korisničke ankete za dva vodeća  ISO standarda, standard kvalitete ISO 9001 i standard za zdravlje i sigurnost ISO 45001.  “Ove ankete tehničkom odboru  i svim ostalim involviranim odborima pružaju vrijedne tržišne i korisničke perspektive.  

Standardi su tu kako bi uspostavili najbolje i učinkovite prakse uvodeći poboljšanja u kvaliteti i sigurnosti. Kao član tehničkih odbora iskreno pozdravljamo ovaj uvid i nadamo se da će ljudi odvojiti par minuta za ankete“, izjavljuje Leonardo Omodei Zorini, Predstavnik – Međunarodnih tijela  za  DNV GL Business Assurance.  

ISO 9001 se trenutno formalno pregledava kako bi se ustanovilo treba li mu revizija. Odgovorni Tehnički odbor  (ISO/TC 176/SC2) analizu će ugraditi u svoju odluku o pokretanju revizije. Anketa završava 31. prosinca 2020. a formalna odluka očekuje se krajem prvog tromjesječja 2021.  ISO 45001 anketa je nastavak na anketu pokrenutu u 2019. kako bi se razumjelo tko je koristio standard i da li su potrebne neke ispravke ili poboljšanja. Anketa završava 1. studenog ove godine, a Tehnički će odbor dobivene podatke koristiti pri donošenju odluke o tome kako pristupiti teviziji standarda.  

Sudjelujte u dolje navedenim anketama ili pregledajte rezultate iz 2019. godine ovdje.