Skip to content

DNV osvojio nagradu za Certifikacijsko tijelo godine BRCGS-a

Odabirom se prepoznaje doprinos DNV-a osiguravanju kvalitete i integriteta certifikacije kako bi se unaprijedila sigurnost hrane.

BRCGS-ove nagrade za Sigurnost hrane Europe 2023. proglašene su u sklopu godišnje konferencije BRCGS organizacije pod nazivom Food Safety Europe održane 1. veljače u Londonu. Osvajanjem nagrade također je postalo službeno da je DNV zadržao ocjenu KPI s 5 zvjezdica. To je ocjena uspješnosti usluge koju je izdao BRCGS, odražavajući cjelokupno upravljanje programom BRCGS od strane certifikacijskog tijela. 

"Vrlo smo ponosni što smo primili ovu nagradu i što smo certifikacijsko tijelo s 5 zvjezdica za BRCGS standarde hrane. Za ovo postignuće zaslužni su naš tehnički tim i auditori", kaže Stefano Crea, direktor globalnog tržišta i industrije u Business assurance-u DNV-a. "Standardi i neovisno certificiranje sve su važniji za tvrtke kako bi one osigurale sigurnost potrošača i kontinuitet poslovanja. U DNV-u čvrsto vjerujemo da je naša obveza doprinijeti unapređenju certifikacije kako bismo pomogli tvrtkama da poboljšaju i izgrade povjerenje." 

BRCGS-ova nagrada za Certifikacijsko tijelo godine pokazatelj je trajne predanosti DNV-a podupiranju inovacija i izvrsnosti u razvoju standarda, osposobljavanju i certifikaciji treće strane za tvrtke u sektoru hrane i potrošačkih proizvoda. Za ovu nagradu ispunjavaju uvjete samo certifikacijska tijela BRCGS-a s 5 zvjezdica, što je mjera uspješnosti stručnosti i profesionalnosti u provedbi BRCGS audita. 

BRCGS je vodeći svjetski brand na tržištu koji pomaže u izgradnji povjerenja u lanac opskrbe. Njegovi globalni standardi sigurnosti hrane, kao što su BRCGS hrana i ambalaža, referentni su od strane GFSI-ja. Cilj je postaviti mjerilo za dobru proizvođačku praksu i pomoći kupcima pružiti jamstvo da su proizvodi sigurni, u skladu sa zakonom i visokokvalitetni. Certifikacijsko tijelo godine dodjeljuje se za iskazivanje stalne i predane potpore Programu globalnih standarda. Prepoznaje sposobnost certifikacijskog tijela da pomogne dionicima u provedbi i stjecanju BRCGS certifikata. 

"Sa zadovoljstvom objavljujem da je DNV pobjednik Certifikacijskog tijela godine ovogodišnje Konferencije o sigurnosti hrane u Europi. Uživali smo u dugogodišnjoj suradnji s DNV-om i oslanjamo se na izvrsne partnere za pružanje naših programa certificiranja širom svijeta. DNV je partner s pet zvjezdica koji nastoji osigurati da kupci dobiju najbolju vrijednost iz naših programa. Oni nastavljaju povećavati svoju geografsku pokrivenost i isporučivati naš širok portfelj programa svim sudionicima u lancu opskrbe hranom kako bi podržali našu viziju korištenja znanosti za sigurniji svijet", kaže Angela O'Donovan, voditeljica standarda BRCGS. 

Pročitajte više na web stranici BRCGS-a.