Skip to content

DNV odobren kao EFISC-GTP certifikacijsko tijelo

Standard je usmjeren na dobru praksu i sigurnost hrane u lancu opskrbe hranom za životinje.

EFISC-GTP (Europska certifikacija o sigurnosti hrane i hrane za životinje i dobra trgovačka praksa) rezultat je programa certificiranja EFISC i GTP koji udružuju snage. Spajanje podupiru europske organizacije sektora hrane i hrane za životinje COCERAL, FEDIOL, Starch Europe, EBB i Euromalt. Programi certificiranja EFISC-GTP obuhvaćaju prikupljanje, prijevoz, skladištenje, trgovanje i industrijsku proizvodnju sigurne hrane i hrane za životinje. 

"Drago nam je što smo dio ove usklađene sheme jamstava koja pozitivno doprinosi pravednim trgovačkim praksama i slobodnom kretanju hrane i hrane za životinje na tržištu EU-a i tržištu trećih zemalja. Primjena na razini EU-a povećava transparentnost, poboljšava učinkovitost i povjerenje kupaca", kaže Amanda McCarthy, globalna menadžerica za hranu i piće u DNV Business Assurance.

Sheme certificiranja EFISC-GTP temelje se na posebnim tehničkim dokumentima izdanim uz podršku gore navedenih organizacija. One podržavaju sigurnost u cijelom prehrambenom lancu sve do potrošača tako što će na najbolji način iskoristiti iskustvo i stručnost sektora. 

Kao ovlašteno certifikacijsko tijelo od strane EFISC-GTP-a, DNV može pružati usluge certificiranja u cijelom lancu vrijednosti.