Skip to content

DNV GL stvara novu organizaciju 1,000 stručnjaka za poticanje digitalizacije

DNV GL uspostavlja organizaciju Digital Solutions konsolidiranjem svojih jedinica koje se bave digitalizacijom unutar Grupe u cijelom svijetu. Na čelu organizacije biti će Elisabeth Heggelund Tørstad.

Remi Eriksen
Elisabeth Heggelund Tørstad

DNV GL stvara specijaliziranu organizaciju Digital Solutions, koju čini 1,000 experata za digitalizaciju, s ciljem iskorištavanja punog potencijala koji nudi svijet digitalizacije. 

DNV GL je pionir digitalizacije još od 1960ih, a nedavno je pokrenuo svoju neovisnu otvorenu platformu Veracity. Nova organizacija optimizirati će ekspertizu kojom se unutar DNV GL-a raspolaže te omogućiti učinkovitije dijeljenje informacija, napredne analize, automatizaciju i učenje uz jednostavnije upravljanje izazovima sigurnosti i kvalitete podataka. 

Digitalizacija je okosnica DNV GL-ove strategije jer će omogućiti nuđenje boljih i novih usluga. Ovim se dodatno potvrđuje dugoročan fokus na istraživanje i inovacije kroz značajna interna ulaganja i usku suradnju s klijentima i dionicima.  
“Podatci su sirovina 21. stoljeća. Oni su temelj i pokretač digitalne transformacije i čine bazu za stvaranje novih vrijednosti. Kako bismo na bolji način bili na usluzi našim klijentima i stimulirali investicije, konsolidiramo svoje digitalne jedinice i resurse u jednu organizaciju, Digital Solutions,˝ izjavljuje Remi Eriksen, predsjednik Grupe i CEO DNV GL-a. 

Sastavni dio nove organizacije Digital Solutions biti će i DNV GL - Software koji je izgradio snažnu reputaciju u području softverskih rješenja za tehničke i operativne izazove vezane uz industrijsku imovinu. Danas je jedan od vodećih svjetskih pružatelja softvera za naftu i plin, obnovljive izvore energije i brodarsku industriju. Nova organizacija također će nadgledati funkcioniranje Veracity platforme koja je dizajnirana za ekstrapolaciju vezanu za podatke korisnika te će služiti kao baza za primjenu DNV GL softverskih proizvoda. 

Na čelu organizacije Digital Solutions biti će Elisabeth Heggelund Tørstad, koja je na prethodnoj poziciji bila CEO DNV GL Nafta i plin. Sjedište će biti smješteno u centrali tvrtke DNV GL, u Høviku, u Norveškoj. 
“Elisabeth Heggelund Tørstad fokusirana je na naše klijente s ciljem osiguranja da im kontinuirano pružamo dodatnu vrijednost. Ona donosi znanje i iskustvo iz različitih industrija te oduvijek potiče suradnju među poslovnim subjektima, a upravo to je ono što nova organizacija treba˝izjavljuje   Remi Eriksen, predsjednik Grupe i CEO DNV GL-a. 

“Snažno smo usmjereni kontinuiranom razvoju predviđanja i znanja o tehničkim i operativnim izazovima s kojima se naši klijenti suočavaju.  Izgradnjom organizacije temeljene na podatcima, mi ubrzavamo razvoj novih digitalnih usluga koje će biti podrška našim klijentima, ˝ izjavljuje Elisabeth Heggelund Tørstad, DNV GL Digital Solution CEO.