Skip to content

DNV GL preuzima tvrtku Presafe

DNV GL je preuzeo 100% vlasništvo nad EU notificiranim tijelom DNV GL Nemko Presafe (Presafe), koje je do sada bilo joint-venture s tvrtkom Nemko za testiranje i certifikaciju iz Osla.

Presafe je akreditirano certifikacijsko tijelo i  EU notificirano tijelo za medicinske proizvode i uređaje u prostorima ugroženim eksplozivnom atmosferom. 

Ovaj potez ojačava DNV GL-ovu poziciju pružatelja visoko kvalitetnih i pouzdanih usluga certifikacije za europska tržišta i šire. Presafe će biti u vlasništvu DNV GL - Business Assurance-a. 

“Preuzimanjem potpunog vlasništva nad kompanijom, DNV GL postavlja čvrste poslovne temelje s jedinstvenim vodstvom, čime je omogućeno stvaranje kompetitivnije i agilnije organizacije. Sada smo u odličnoj poziciji da odgovorimo na izazove promjenjivog regulatornog okruženja uz istovremeno osiguravanje održivog razvoj u budućnosti”, izjavljuje Luca Crisciotti, CEO DNV GL-Business Assurance. “Operativno, ovo omogućava DNV GL-u stvaranje organizacije više usmjerene ka isporuci usluge, uz otklanjanje prepreka i omogućavanje bolje i brže usluge prilagođene potrebama naših klijenata.˝ 

Nemko i dalje ostaje važan partner Presafe-a i neće biti promjena u postojećim operativnim djelovanjima između dvije organizacije.  Nemko će i dalje nuditi procjene usklađenosti u području  medicinskih proizvoda i uređaja u prostorima ugroženim eksplozivnom atmosferom kroz Presafe organizaciju. Svi odnosi s klijentima i održavanje certifikata nastavit će se kao i do sada. 

Ovaj potez tehnički ojačava CE certifikaciju u na sjeveru Europi zahvaljujući značajnom poslu koji je Presafe izgradio u Skandinaviji.