Skip to content

DNV GL potpisnik povelje o raznolikosti

Dana 4. listopada održana je svečana ceremonija potpisivanja Povelje o raznolikosti Hrvatska. Povelju su usvojile i potpisale 34 organizacije među kojima je i DNV GL.

Organizacije potpisnice Povelje obvezuju se na donošenje politike o poštivanju raznolikosti te na aktivno provođenje i promicanje načela raznolikosti u svom poslovanju, i to ne samo prema vlastitim zaposlenicima, već i prema partnerima, dobavljačima i šire.

O Povelji

Povelja o raznolikosti (Diversity Charter) inicijativa je pokrenuta u 16 zemalja EU, a financira ju Europska komisija. Povelja se u Hrvatskoj razvija od strane Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj s partnerima iz Slovenije i Rumunjske. Predstavlja kratki dokument koji dobrovoljno potpisuju tvrtke ili javne institucije, a sadrži mjere koje se organizacije potpisnici obvezuju poduzimati s ciljem promicanja raznolikosti i jednakih mogućnosti na radnom mjestu.
Povelja ujedno služi kao platforma za okupljanje različitih skupina dionika u razgovoru o suradnji i upravljanju raznolikošću.