Skip to content

DNV GL pokreće rješenje za upravljanje rizicima te prevenciju i djelovanje na prijetnje od infekcija

Rješenja temeljena na bolničkim praksama omogućavaju organizacijama da spriječe i djeluju na rizike od infekcije na strukturiran i dokazan način. Time dokazuju svoju usmjerenost ka ispunjenju svih mjera za očuvanje zdravlja te komuniciraju vjerodostojnost kako zaposlenicima tako i kupcima i potrošačima.

Pandemija COVID-19 predstavlja prijetnju društvu i financijskoj stabilnosti na kakvu se nitko nije pripremio. U situaciji u kojoj se zatvaraju cijele države i prestaju sve aktivnosti, međunarodna i nacionalna tijela postavljaju smjernice  i nova društvena pravila s ciljem sprječavanja širenja infekcije. 

“Organizacije su se morale prilagoditi putem ponekad i značajnog mijenjanja svojih procesa i načina na koji isporučuju robu i usluge te obavljaju svoje poslovanje. Mjere upravljanja rizicima infekcije postale su važne, a možda i ključne za svaku pojedinu organizaciju kao preduvjet za nastavak poslovanja. Sve su se te mjere do nedavno smatrale više namijenjenim za bolnice i zdravstveni sektor˝, izjavljuje Luca Crisciotti, CEO DNV GL - Business Assurance.

Neke organizacije moraju dokazati usklađenost kako bi nastavile s poslovanjem. No, mnoge moraju uvjeriti svoje potrošače da mogu imati potpuno povjerenje u njihove procese. 

"Kako se države i društva pažljivo ponovo otvaraju, organizacije postupno ponovo uspostavljaju svoje poslovanje. Bez mogućnosti da uvjerite svoje kupce da je sigurno boraviti u vašem hotelu kupovati vaše proizvode ili koristiti vaše usluge neće biti moguće vratiti poslovanje na normalne tokove˝, izjavljuje Paul McNellis, Global Assessment & Advisory Manager u DNV GL – Business Assurance. “To naravno dolazi uz potrebu zaštite vlastitih djelatnika i komunikacije koja omogućava postizanje povjerenja.˝ 

Razumijevanje svih trenutnih i naknadnih COVID-19 zahtjeva te pretvaranje istih u pogodan proces koji vodi ka usklađenosti vrlo je kompleksno.  DNV GL-ovo rješenje za upravljanje rizicima infekcija pruža vam podršku u razvoju specifičnih rješenja i metodologija. Ujedno vam pomaže u identifikaciji potrebnih obuka važnih za vašu industriju.  Procjene i obuke koje provodi DNV GL kao treća strana osiguravaju povjerenje interno i prema van.

Kako bi pružio rješenje koje ispunjava elemente potrebne za procjenu visokog nivoa upravljanja rizikom kakvo traže današnje organizacije, sva rješenja temelje se na vlastitim DNV GL standardima za bolnice. Rješenje se kombinira s našim sektorskim kompetencijama i poznavanjem najbolje prakse upravljanja rizicima i nacionalnih COVID-19 zahtjeva.

“Naš je cilj pružiti rješenje koje organizacijama omogućava jak i brz odgovor kao i uvide u potrebe za razvoj HSE politika koje su dio njihovih sustava upravljanja kako bi adekvatno odgovorili u poslovnom okruženju tokom COVID -19˝,  izjavljuje Paul McNellis. “Također, možemo pružiti rješenja temeljena na blockchainu pomoću kojeg upravljamo podacima i osiguravamo pouzdanost potvrda koje izdajemo. To omogućava dodatni stupanj transparentnosti i učinkovitu komunikaciju -potvrda i znak koji pokazuje da tvrtka učinkovito upravlja rizicima COVID-19.”