Skip to content

DNV GL pokreće My Story™ - rješenje temeljeno na blockchainu priča priču o proizvodu

Talijanski proizvođači vina prvi će primijeniti My Story™, rješenje koje potrošačima daje jednostavan pristup informacijama o sadržaju svake pojedine boce vina. Organizacije sada mogu povećati transparentnost svojih opskrbnih lanaca i dokazati što je u pozadini jedinstvenih karakteristika njihovih proizvoda.

Luca Crisciotti, CEO of DNV GL – Business Assurance
My Story™ Wine oznaka

Globalna tvrtka za potvrđivanje kvalitete i upravljanje rizima, DNV GL na godišnjoj je GFSI Global Food Safety konferenciji u Tokiju predstavila My Story, digitalno rješenje temeljeno na blockchainu, namijenjeno industriji hrane i pića, koje spaja dubinsko iskustvo u industriji, neovisne audite kojima se prikupljaju podatci i usluge verifikacije.

My Story će pružiti uvid u različite karakteristike i procese proizvodnje koji prethode konačnom proizvodu te omogućiti potrošačima da donose svjesnu odluku o kupnji temeljenu na činjenicama o proizvodu.  Skeniranjem QR koda potrošač će moći vidjeti potpunu povijest proizvoda, njegovo porijeklo i informacije o putovanju od grozda do boce.

"My Story prikazuje potrošaču podatke o proizvodu i opskrbnom lancu. Potrošač na taj način ima brz i detaljan uvid u ključne karakteristike proizvoda kao što su kvaliteta, autentičnost, porijeklo, sastav, potrošnja vode i energije i ostalo. Sve su te informacije verificirane od strane DNV GL-a u toku cjelokupnog transformacijskog procesa,˝  izjavljuje Luca Crisciotti, CEO DNV GL – Business Assurance.
"Brendovi, trgovci i prerađivači imati će mogućnost korištenja verificiranih podataka za bolje razumijevanje opskrbnog lanca uz istovremeno poboljšavanje svakog aspekta proizvoda vezano za ekonomske, okolišne i etičke kriterije˝, nastavlja Crisciotti. "Trgovac i brendovi biti će u mogućnosti komunicirati o svojim proizvodima putem različitih izjava vezano uz koje će DNV GL verificirati opredijeljenost i ključne karakteristike proizvoda koji će potom biti dostupni potrošačima. My Story će se progresivno razvijati na druge kategorije proizvoda u industriji hrane i pića te na druge industrije˝.
Talijanski sektor vina prvi će koristiti novo rješenje kod četiri proizvođača: Michele Chiarlo, Ricci Curbastro, Ruffino i Torrevento. Ti će proizvođači biti predvodnici primjene ovog rješenja. Oni će početi koristiti My Story oznaku na svojim bocama u dućanima do kraja godine.

Federdoc, koji predstavlja više od 70% talijanske proizvodnje vina smatra My Story vrlo zanimljivom inicijativom za potrošače. Talijansko inspekcijsko tijelo za vina Valoritalia, koje upravlja podatcima prikupljenim tokom inspekcijskih nadzora također je uključeno u ovaj projekt.

"My Story je prvo rješenje temeljeno na našem novom konceptu digitalnog potvrđivanja koje već djeluje značajno šire od samog praćenja porijekla proizvoda. Aplikacija temeljena na VeChain Blockchainu biti će dostupna na DNV GL-ovoj platformi za upravljanje podatcima, Veracity. Ovo je samo prvi korak dugog putovanja u kojem ćemo koristiti Blockchain, IoT, Data Curation i umjetnu inteligenciju za pomoć našim klijentima u gradnji povjerenja potrošača prema svojim proizvodima, na taj način poboljšavajući svoje rezultate i povećavajući efikasnost procesa," izjavljuje Digital Transformation direktor u DNV GL - Business Assurance, Renato Grottola.

 

Posjetite My Story stranicu

Saznajte kako My Story može poboljšati transparentnost vašeg lanca opskrbe i naglasiti jedinstvene karakteristike vaših proizvoda.

 

Partnerstvo DNV GL-a VeChain-a za povećanje transparentnosti lanca proizvoda