Skip to content

DNV GL objavio preuzimanje tvrtke NOOMAS Certification

HØVIK, rujan 2015: DNV GL sa zadovoljstvom objavljuje da je završen process akvizicije tvrtke NOOMAS Certification (Noomas Sertifisering), vodećeg norveškog inspekcijskog i certifikacijskog tijela u području uzgoja ribe i pripadajuće opreme.

NOOMAS (Noomas Sertifisering) je norveško vodeće inspekcijsko i certifikacijsko tijelo u području akvakulture i pripadajuće opreme

“Ovom akvizicijom DNV GL povećava svoje kapacitete i utjecaj u sektoru akvakulture, osobito u Norveškoj koja ima jaku globalnu poziciju u području morske akvakulture. NOOMAS tehničke usluge usmjerene su na djelovanje ribogojilišta i na odličan način upotpunjuju naš postojeći portfelj usluga u lancu nabave sektora akvakulture,” izjavljuje Luca Crisciotti, CEO u DNV GL – Business Assurance.   


“Ova akvizicija omogućiti će nam da ponudimo široku lepezu usluge certifikacije treće strane ribogojilištima i cjelokupnom sektoru akvakulture te na taj način povećamo našu sposobnost  pružanja podrške toj djelatnosti u nastojanjima da postane sigurnija i održivija.”  Noomas je tvrtka usmjerena na pružanje podrške uzgajalištima pružanjem usluge certifikacije s ciljem povećanja stupnja sigurnosti i održivosti. Sa sjedištem u Bergenu i zaposlenicima smještenim širom obalnog područja Norveške, prvenstveno pruža usluge akreditirane certifikacije putem koje pruža podršku industriji u ispunjenju zakonskih zahtjeva i specifičnih zahtjeva vezanih za djelatnost i opremu (NYTEK i NS 9415).

“Za DNV GL grupu akvizicija NOOMAS-a potvrđuje našu čvrstu opredijeljenost rastu u području potvrđivanja i također u samom sektoru morske hrane, čime  jačamo svoj brend i poziciju na tržištu. Time ujedno naglašavamo svoju jaku usmjerenost ka rastu u ključnim industrijama kao što je sektor hrane i pića,” izjavljuje Renato Grottola, Chief Strategy & M&A Officer, DNV GL. 


Osnivač i CEO tvrtke NOOMAS Jon-Terje Lepsøy: “Radujemo se što ćemo moći pružati podršku svojim klijentima s istim osobljem i kompetencijama, ali sa značajno širim portfeljem usluga i koristi vezanih uz novu strukturu organizacije. S ovim događajem, uvjeren sam da zajedno možemo stvoriti veću vrijednost za naše klijente u budućem razdoblju.˝