Skip to content

DNV GL kupuje udjele VeChaina - vodećeg davatelja usluga javnog blockchaina i time ojačava svoju usmjerenost digitalnim rješenjima

DNV GL, tvrtka specijalizirana za upravljanje rizicima i neovisno potvrđivanje, kupila je udjele vodećeg davatelja usluga javnog blockchaina, tvrtke VeChain. Time potvrđuje svoj smjer korištenja tehnologije u razvoju novih digitalnih rješenja za potvrđivanje. Ovaj potez vodi ka gradnji još čvršćeg odnosa između dvije tvrtke te je nastavak nedavno predstavljenog My Story™ rješenja koje je namijenjeno potvrđivanju pomoću blockchaina. Tim se rješenjem na viši nivo diže dostupnost informacija o samom proizvodu i opskrbnom lancu.

DNV GL je donio odluku kupiti manjinski udio obzirom da je prepoznao potencijal rasta VeChaina i tehnologija koje razvija. DNV GL će time dodatno ojačati svoju usmjerenost na blockchain i biti u mogućnosti razvijati nova rješenja.

Luca Crisciotti, CEO DNV GL – Business Assurance, izjavljuje, "VeChain nam je pomogao u realizaciji naših ambicija vezanih za digitalno potvrđivanje kroz pokretanje novog revolucionarnog proizvoda za potvrđivanje. Preuzimanje udjela u VeChainu prirodan je nastavak naše suradnje i ta investicija će nam omogućiti da transformiramo svoj postojeći poslovni model te približimo tvrtkama i široj javnosti model Digitalnog potvrđivanja. "

Blockchain tehnologiju DNV GL je koristio i u razvoju svog proizvoda My Story, digitalnog rješenja koje prati svaku fazu proizvodnog ciklusa proizvoda i daje kupcima značajan uvid u njegove karakteristike i održivi otisak na taj način pružajući sigurnost u istinitost informacija o proizvodu. Talijanski proizvođači vina prvi su korisnici rješenja My Story što znači da će potrošači putem QR koda na boci moći saznati informacije o porijeklu, kvaliteti, upotrebi vode i ostalim karakteristikama toga vina.

DNV GL je sada učinio odlučan korak u tome da svojih 90 000 certifikata sustava upravljanja pohrani u siguran, privatni blockchain i na taj način osigura njihovu autentičnost.  Korištenjem blockchaina, svatko može pristupiti povijesti pojedinog certifikata i dobiti autentične i valjane podatke o njemu.

"DNV GL se izgradnjom povjerenja među tvrtkama bavi već više od 150 godina, a blockchain je najnoviji način za daljnje osnaženje ove naše pozicije, " izjavljuje Remi Eriksen, CEO Grupe i Predsjednik DNV GL-a.  "Ulaganje u VeChain je dio našeg raznovrsnog pristupa korištenja digitalnih rješenja u svrhu poboljšanja kvalitete, učinkovitosti i transparentnosti na našim ciljanim tržištima."

Sunny Lu, CEO tvrtke VeChain izjavljuje, “blockchain je transformativna tehnologija i DNV GL je bio brz ne samo u prepoznavanju tog potencijala već i u primjeni u stvarnim rješenjima.  Ova investicija još snažnije povezuje naše dvije kompanije i donijet će još veću transparentnost za tisuće DNV GL kupaca.”

Više informacija

 

DNV GL pokreće My Story™ - rješenje temeljeno na blockchainu priča priču o proizvodu

 

DNV GL u partnerstvu s blockchain ekspertnom tvrtkom VeChain

 

DNV GL i Deloitte prvi koriste blockchain tehnologiju za certifikacijsku industriju (eng.)

 

Fotografije visoke rezolucije za preuzimanje