Skip to content

DNV GL akreditiran prema ISO 22301:2019

DNV GL je od UKAS-a dobio akreditaciju za novu verziju Sustava upravljanja kontinuitetom poslovanja.

U ovom periodu velike nesigurnosti, sposobnost bilo koje organizacije da nastavi sa svojim poslovanjem izbjegavajući prekide u pružanju svojih usluga je ključna. 

Revidirana verzija standarda odražava današnju složenost, te pomaže organizacijama upravljati rizicima i ojačati svoju konkurentnu prednost.  Navodeći zahtjeve za Sustav upravljanja kontinuitetom poslovanja, norma ISO 22301 sada pruža jasnije i jednostavnije smjernice koje su primjenjive na zahtjeve.  

Paul Breslin voditelj ICT sektora u DNV GL Assurance, za dobivanje odobrenja od UKAS-a, Nacionalnog akreditacijskog tijela Velike Britanije kaže sljedeće: „ Jako smo ponosni na ovo postignuće. Biti priznat kao certifikacijsko tijelo za novu verziju ISO 22301 znači dodatno jačanje naše predanosti u pomaganju organizacijama prilikom implementacije strategije neprekidnosti poslovanja kao i prevladavanje poremećaja  i prekida u njihovom poslovanju. „ Kao akreditirano certifikacijsko tijelo DNV GL je spreman podržati klijente u prelasku s verzije standarda iz 2012. na verziju iz 2019. godine.

Ključne izmjene:

  1. ISO zahtjevi za strukturu visoke razine (HLS) razvijani od 2012. godine sada su primijenjeni,
  2. Zahtjevi su samo pojašnjeni; nema novih zahtjeva 
  3. Specifični zahtjevi vezani uz kontinuitet poslovanja kao disciplinu, sada su svi u Točci 8. „Operacije“
  4. Točka 8. je izmijenjena kako bi se pružila jasnija prezentacija ključnih operativnih zahtjeva 
  5. Promijenjeni su nazivi vezani uz kontinuitet poslovanja kako bi bili jasniji