Skip to content

COVID-19 Preventivne mjere

Obavijest DNV GL klijentima o mjerama u izvanrednoj situaciji

Poštovani klijenti DNV GL-a,   slijedeći naputke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo DNV GL Adriatica d.o.o. je donijela mjere i naputke prikazane u nastavku. Cilj ovih mjera je osigurati zdravlje i sigurnost naših zaposlenika i partnera kako bismo zaštitili klijente i dionike te zadržali kontinuitet poslovanja.  

Izdvajamo:

  • U DNV GL Adriatica d.o.o., DNV GL je osnovan krizni tim koji je odmah počeo s radom kako bi odgovorio na sve zahtjeve povezane sa novonastalom situacijom s COVID-19. Mjere koje se provode su u skladu s odredbama službenih vlasti i dionika. Krizni tim se svakodnevno virtualno sastaje kako bi pratio daljnji razvoj situacije. Radimo na zaštiti na naših zaposlenika i vanjskih partnera kako bi minimalizirali nepovoljne utjecaje na njihovo i zdravlje okoline.
  • Cilj naših mjera je smanjenje negativnog učinka na poslovanje, izbjegavanje odgađanja i otkazivanja dogovorenih aktivnosti  kroz primjenu alternativnih načini auditiranja (remote audits). Pružamo smjernice o postupanju kako bi se ispunili zahtjevi akreditacije i vlasnika scheme koji se odnose na epidemiju COVID-19.
  • Iz predostrožnosti smanjujemo organizaciju fizičkih sastanaka na najmanju moguću mjere te koristimo što više online alata za komunikaciju i suradnju (webinari, skype pozivi, remote auditi, itd.). Takve aktivnosti su u planu i nadalje. Pravovremeno i redovito obavještavamo zaposlenike i vanjske partnere o poduzetim mjerama te činimo sve što je u našoj mogućnosti kako bi se gore navedene mjere i uspješno provodile. 
  • Potvrđujemo da do danas niti jedan zaposlenik u DNV GL Adriatici ili vanjski partner nije pogođen virusom COVID-19. Kao mjera opreza, donijeli smo odluku da svi naši zaposlenici na lokacijama koje su izravno ili neizravno pogođene situacijom rade na daljinu. Donesena Odluka se temelji na zadnjim saznanjima i zadnjim uputama središnjih i lokalnih službenih tijela. To se odnosi na sve zaposlenike u DNV GL Adriatici. 
  • U slučaju potrebe za provođenjem aktivnosti na licu mjesta, svaka situacija se procjenjuje na temelju preporuka i uputa područnih lokalnih vlasti. Svi zaposlenici u DNV GL Adriatici koji borave ili su putovali kroz područja u kojima se primjenjuju karantenske mjere su oslobođeni terenskog rada. 
  • Radi opće zaštite zdravlja i sigurnosti, zaposlenici DNV GL-a i bilo koje druge strane ne smiju ulaziti u ured DNV GL Adriatice ili prostorije klijenata u slučaju:
  1. simptoma gripe poput vrućice, kašlja, poteškoća s disanjem;
  2. prolaska kroz “crvene zone”;
  3. nedavnog putovanja u zemlje koje imaju visoki rizik kontaminacije virusom;
  4. prethodnog izravnog kontakta s osobama koje su testirane pozitivno na COVID-19 i / ili su podložne simptomima gripe poput vrućice, kašlja, poteškoća s disanjem

Za ostala pitanja i informacije o projektima koje provodimo, molimo Vas da se javite Vašem kontaktu u DNV GL-u. U slučaju primitka novih uputa službenih vlasti obavijestiti ćemo Vas u najkraćem roku.  DNV GL će i dalje težiti pružanju najbolje usluge svojim klijentima poštujući i prepoznajući situaciju u kojoj se nalazimo.   

S poštovanjem,  

DNV GL