Skip to content

Akademija izvrsnosti – praktična obuka o sustavima upravljanja

DNV GL pokreće program Akademija izvrsnosti namijenjen praktičnoj edukaciji i usavršavanju iz područja sustava upravljanja.

Program Akademije je modularan. Sastoji se od 4 modula namijenjena za rad u skupinama i individualnog mentoringa.

Zašto Akademija izvrsnosti

Potrebe za ovakvom vrstom edukacije postoje na tržištu već dulje vrijeme, a osobito naglašeno s objavom novih normi koje zahtijevaju neka nova znanja i promjene paradigmi.

˝Tokom edukacija i programa obuka koje pružamo iz područja sustava upravljanja, a tu ponajviše mislim na tečajeve za Interne i Lead auditore od strane brojnih polaznika dobivamo povratne informacije o potrebi za tečajevima koji cjelovito pristupaju zahtjevima normi. Pod tim se podrazumijeva ne samo obrada zahtjeva ili metoda auditiranja, već temeljita obrada procesnog pristupa, rizika i mnogih drugih elemenata potrebnih za uspostavu održivog i pouzdanog sustava upravljanja. To nam je bio poticaj za promjenu pristupa definiranju ponude edukacija za iduće razdoblje˝, izjavljuje Franjo Potak, operativni direktor Adriatic područja u DNV GL-u.

Kome je Akademija izvrsnosti namijenjena

Akademija je namijenjena osobama koje su već prošle tečaj za Internog ili Lead auditora i koje se u svom radu na bilo koji način bave upravljanjem procesima ili sustavima, uvođenjem, razvojem i održavanjem sustava upravljanja. Ona je praktična nadogradnja čije podloge nisu samo norme kao što su ISO 9001, ISO 14001 i druge slične norme za certifikaciju. Program je temeljen na brojnim smjernicama, dobroj praksi i iskustvu predavača koji niz godina prate rad Internih i Lead auditora te primjenu sustava upravljanja u različitim tvrtkama u svijetu.

Koje prednosti nudi program

Namjera programa je obuhvatiti ključne elemente sustava upravljanja detaljnije i kroz praktičan rad u malim grupama. Pritom će obrađivati elemente kao što su rizici, zainteresirane strane, kontekst, procesi i procesni pristup te provođenje operativnih kontrola. Moduli su osmišljeni u trajanju od jednog dana uz raspored održavanja koji podrazumijeva pauzu od najmanje nekoliko dana između modula. Time namjeravamo osigurati praćenje primjene naučenog kroz vježbe i primjere.
Ranko Režek, direktor tržišta za područje Adriatic izjavljuje:˝Akademiju izvrsnosti nudimo kao logičan nastavak temeljne edukacije o primjenama međunarodnih normi. Ona će tržištu ponuditi novi model usmjeren na razvoj pojedinca i znanja o sustavu upravljanja i njegovim temeljnjim odrednicama. Osobitu i jedinstvenu dodatnu vrijednost za polaznike vidimo u dijelu koji se odnosi na individualni mentoring kandidata. To je dio koji će uz kvalitetnu pripremu modula omogućiti polaznicima individualni razgovor s predavačima Akademije i osobnu raspravu o praktičnoj primjeni naučenog.˝

Kada Akademija počinje s radom

Prve grupe polaznika očekujemo ove godine u listopadu. Za više informacija o programu Akademije, temama koje obrađuje i metodologiji rada posjetite naše stranice Akademije izvrsnosti.