Skip to content

Svjetski dan normi 2016

Svjatski dan normi - slavlje posvećeno povjerenju

Svake godine 14.listopada članovi IEC (International Electrotechnical Commission), ISO (International Organization for Standardization) i ITU (International Telecommunication Union) slave svjetski dan normi (˝World standards day˝)kako bi proslavili i obilježili zajednička nastojanja više tisuća eksperata širom svijeta koji razvijaju dobrovoljne tehničke ugovore, koji se objavljuju kao međunarodne norme.

 
“Norme grade povjerenje”, moto je ovogodišnjeg događaja.
Norme nam omogućavaju komunikaciju ispunjenu većim povjerenjem, te podržanu utvrđenim poslovnim praksama i okvirima suradnje koji omogućavaju stvaranje značajno većeg povjerenja. Norme su stoga u današnje vrijeme ključne za zajedničku dobrobit koja se u današnje vrijeme postiže kroz učinkovito trgovanje i međunarodne razmjene.

 
Proizvod ili usluge koji su usklađeni s normama obogaćeni su simbolom dokazive kvalitete, sigurnosti i kompatibilnosti. Kako je naglašeno od strane ISO organizacije, norme govore jezikom različitosti u našem isprepletenom svijetu globalnih veza, predstavljajući uniformne okvire u području u kojem je potrebno da govorimo istim jezikom. 


Proizvod ili usluge usklađena s međunarodnom normom symbol je kvalitete i sigurnosti.

Više informacija

 

Organizatori

ISO - International Organization for Standardization

 

Organizatori

IEC - International Electrotechnical Commission

 

Organizatori

ITU - International Telecommunication Union