Skip to content

Certifikati u blockchainu

Nepromjenjiv, trenutan i siguran

Svi naši sustavi upravljanja, proizvodi i certifikati lanca opskrbe pohranjeni su i ažurirani u sigurnom privatnom blockchainu. Omogućuje svakome da odmah potvrdi kako je certifikat valjan i ažuran.

Ljudi posluju s tvrtkama u koje vjeruju. DNV gradi povjerenje više od 150 godina. Koristeći blockchain tehnologiju, prvi smo u industriji certificiranja koji činimo korak dalje u pružanju digitalnog osiguranja. To omogućuje našim klijentima da budu transparentniji u svojim nastojanjima da pokažu sljedivu usklađenost i pridržavanje pravila i standarda.

O blockchain rješenju

Blockchain tehnologija je revolucionirala način na koji se podaci pohranjuju i dijele. Koristeći kriptografiju za zaštitu informacija, blockchain pruža decentraliziranu bazu podataka ili "digitalnu knjigu" informacija. Na temelju mreže računala koja moraju odobriti ažuriranje prije nego što se može provjeriti i zabilježiti, smanjuje ovisnost i ranjivost centralizirane pohrane podataka.

DNV pohranjuje certifikate u javni VeChain blockchain. Pravo na izradu novih certifikata i ažuriranje informacija. Istodobno, koristimo prednosti tehnologije kao što su autentifikacija, decentralizacija i enkripcija. Iako ažuriranja možemo izvoditi samo mi, svatko može pristupiti blockchainu kako bi provjerio valjanost certifikata.

Kako radi

Kada se certifikat izda, podaci se digitaliziraju i svakom certifikatu se dodjeljuje digitalni identitet. Svi certifikati su označeni i sljedivi. Izvornik je sigurno pohranjen u mreži računala u blockchainu, koji se obično nazivaju čvorovi.

Podaci o certifikatu se paralelno vode u našem proizvodnom sustavu. Sveukupno, to stvara nepromjenjivu transakciju, sigurnu i vrlo transparentnu, što olakšava otkrivanje prijevare jer će tehnologija razotkriti sve zastarjele ili krivotvorene certifikate.

Provjera valjanosti certifikata

Svi certifikati imaju ugrađen QR kod koji se može skenirati mobilnim uređajima. Provest će se pretraga na blockchainu i prikazat će se detalji certifikata.

Svatko može u bilo kojem trenutku provjeriti i potvrditi tvrdnje tvrtke i opseg i valjanost certifikata. To se također može provjeriti pretraživanjem na našem javnom provjeritelju certifikata.

Više informacija

  Kako provjeriti certifikat?

Kako provjeriti certifikat?

Pogledajte kratki vodič

  Blockchain video

Blockchain video

Pogledajte naš video o blockchain-u

FAQ

Odgovor:

Odgovor:
Naša je preporuka da preuzmete besplatnu aplikaciju QR scanner putem trgovine aplikacijama na vašem uređaju. Neki od tih su Google Play za Android telefone ili App-store za Apple uređaje.

Odgovor:

Odgovor:
Kada se izdaje novi certifikat ili prilikom obnove postojećeg, podatci se automatski ažuriraju u blockchainu.

Odgovor:

Odgovor:
Certifikate pohranjujemo u privatni blockchain, što znači da samo mi imamo prava izmjena podataka o certifikatima. U isto vrijeme koristimo prednosti koje nudi tehnologija kao što je autentikacija, decentralizacija i enkripcija. Podatci su paralelno smješteni i u našem centralnom produkcijskom sustavu. To je rješenje vrlo sigurno s obzirom da se podatci ne čuvaju isključivo na jednoj lokaciji.