DNV

Certifikati u blockchain-u

Nepromjenjivi, točni i potvrđeni

Svi naši certifikati sustava upravljanja, proizvoda i lanaca opskrbe pohranjeni su i ažurirani u sigurnom privatnom blockchain-u što omogućuje da bilo tko dobije brzu potvrdu valjanosti certifikata u realnom vremenu.

Blockchain concept

Kontaktirajte nas:

Želite znati više?

Kontaktirajte nas

Ljudi poslovno surađuju s organizacijama kojima vjeruju. Povjerenje je vrlo važna vrijednost svake organizacije. Kako vi dokazujete da poslujete na održiv način i pružate sigurne i pouzdane proizvode i usluge?

DNV GL već više od 150 pruža usluge koje služe izgradnji povjerenja. S blockchain tehnologijom, mi smo prvi u certifikacijskoj industriji koji idu korak dalje u pružanju digitalnog potvrđivanja. Na taj način omogućujemo našim kupcima da budu transparentniji u svojim nastojanjima dokazivanja usklađenosti s pravilima i normama.

O blockchain rješenju

Blockchain tehnologija predstavlja revoluciju u načinu na koji se pohranjuju i dijele podatci. Korištenjem kriptografije za sigurnost informacija, blockchain pruža decentraliziranu bazu ili “digitalnu knjigu” informacija. Temeljeno na mreži računala koja odobravaju i ažuriraju podatke, ova tehnologija smanjuje ovisnost I ranjivost centraliziranog načina pohrane podataka.
DNV GL pohranjuje certificate u privatnom blockchain-u, što znači da su prava kreiranja novih certifikata i ažuriranja postojećih informacija omogućena samo nama, dok u isto vrijeme koristimo presnoti koje nudi tehnologija kao što su autentikacija, decentralizacija i enkripcija. Iako izmjene mogu biti napravljene samo s naše strane, pristup podatcima o certifikatu i provjera njegove valjanosti dostupna je bilo kome.

Kako postupak funkcionira

Kada je izdan certifikat, podatci se digitaliziraju i svakom se certifikatu dodjeljuje digitalni identitet. Svi su certifikati označeni, sljedivi i sigurno pohranjeni u mreži računala u blockchain-u.
Certifikati se paralelno prate u našem produkcijskom sustavu. Ta kombinacija omogućuje cjelovit prijenos, sigurnost i transparentnost podataka, na taj način omogućujući jednostavno otkrivanje prevara i krivotvorina ili nevažećih dokumenata.

Provjera valjanosti certifikata

Od rujna 2017., svi će certifikati koji se izdaju imati QR kod koji omogućuje skeniranje uređajem koji ima QR skener. Provjera se obavlja u blockchain-u, te će biti prikazani detalji o certifikatu. Bilo tko, u bilo koje vrijeme može provjeriti i verificirati opseg, valjanost i ostale detalje s certifikata. Valjanost certifikata također može biti provjerena na sljedećoj stranici.


Kontaktirajte nas:

Želite znati više?

Kontaktirajte nas

FAQ

Kako do QR skenera?

Odgovor:
Odgovor:
Naša je preporuka da preuzmete besplatnu aplikaciju QR scanner putem trgovine aplikacijama na vašem uređaju. Neki od tih su Google Play za Android telefone ili App-store za Apple uređaje.

Kada se informacije o certifikatu ažuriraju u blockchain-u?

Odgovor:
Odgovor:
Kada se izdaje novi certifikat ili prilikom obnove postojećeg, podatci se automatski ažuriraju u blockchainu.

Jesu li podatci sigurni?

Odgovor:
Odgovor:
Certifikate pohranjujemo u privatni blockchain, što znači da samo mi imamo prava izmjena podataka o certifikatima. U isto vrijeme koristimo prednosti koje nudi tehnologija kao što je autentikacija, decentralizacija i enkripcija. Podatci su paralelno smješteni i u našem centralnom produkcijskom sustavu. To je rješenje vrlo sigurno s obzirom da se podatci ne čuvaju isključivo na jednoj lokaciji.