Food and beverage

VQIP - Ubrzati program ulaska u SAD stranim dobavljačima

VQIP_Oil_Bottle

Kontaktirajte nas:

Kako vam možemo pomoći?

Zatražite informaciju

Znate li što vam je potrebno?

Zatražite ponudu

FDA-ov Program dobrovoljnih kvalificiranih uvoznika (VQIP) omogućuje inozemnim dobavljačima koji sudjeluju u programu da dobiju ubrzani ulazak svojih prehrambenih proizvoda u Sjedinjene Države.

VQIP je dio FSMA (Zakon o modernizaciji sigurnosti hrane) koji je osmišljen za sprječavanje bolesti koje se prenose hranom u SAD-u. FSMA je primjenjiv na široku kategoriju proizvoda i tvrtki od onih koji proizvode, prerađuju, pakiraju ili skladište hranu do uvoznika, agenata i predstavnika stranih tvrtki koje donose hranu za ljudsku ili životinjsku prehranu na američko tržište.

VQIP je dobrovoljni program koji se temelji na naknadama koji omogućuje brzi pregled i uvoz hrane za ljude i životinje u Sjedinjene Države. VQIP je reguliran pravilima FSMA (Zakon o modernizaciji sigurnosti hrane) programa trećih strana (TPP). Potrebna je revizija treće strane akreditirane prema TTP pravilu kako bi se mogao pokazati certifikat koji potvrđuje usklađenost.

Što je VQIP shema

Program ubrzanog ulaska u SAD za strane dobavljače osigurava besprijekoran ulazak proizvoda u SAD. Svaki uvoznik proizvoda u SAD mora biti registriran kao uvoznik FSVP (Program za provjeru stranih dobavljača) ili HACCP uvoznik. Potonje je primjenjivo samo na nekoliko vrsta proizvoda.

Uvoznik FSVP mora obavljati aktivnosti provjere svojih inozemnih dobavljača. Ako se pridržavate programa VQIP, provjeru obavlja akreditirano certifikacijsko tijelo kao što je DNV, proizvod u opsegu dobiva brzi ulazak u SAD.

VQIP certifikacija se vrši prema shemi treće strane. DNV je razvio vlastitu shemu prema TTP pravilima, osiguravajući usklađenost sa Zakonom o hrani, lijekovima i kozmetici i drugim važećim propisima FDA. DNV je akreditiran prema ovim pravilima TPP-a.

Prednosti dobivanja certifikata

Imati odobrenu VQIP aplikaciju i certifikat znači:

 • Brži i lakši ulazak vaših proizvoda na američko tržište.
 • Ograničeno ispitivanje i uzorkovanje
 • FDA uzorkovanje na željenom mjestu
 • Brži laboratorijski rezultati
 • Pristup službi za pomoć

Besprijekoran ulazak vašeg proizvoda u Sjedinjene Države koristit će i stranim dobavljačima, američkim uvoznicima i potrošačima. Na primjer:

 • američki uvoznici
  • Osiguranje da se njihovi inozemni dobavljači pridržavaju pravila FSMA, izbjegavajući potrebu za daljnjom procjenom dobavljača
  • Ubrzani ulazak proizvoda u Sjedinjene Države, potencijalno ušteda vremena i troškova čekanja na rezultate testiranja/inspekcije prije puštanja u luku ulaska
 • Inozemni dobavljači
  • Smanjuje dodatni rad na dokazivanju vašeg statusa usklađenosti s FSMA zahtjevima klijentima
  • Otvara vrata novim kupcima tako što se može razlikovati od necertificiranih konkurenata

Početak rada

Certifikacija zahtijeva usklađenost s DNV shemom razvijenom prema TTP pravilima. Za pripremu za certifikacijski audit, GAP analiza može biti vrlo korisna za procjenu razine pripremljenosti vaše tvrtke za potpunu reviziju. Možemo podržati i obuku za vaše zaposlenike kako bismo osigurali lakši put certificiranja.

U okviru programa ubrzanog ulaska u SAD za strane dobavljače, DNV vam može pomoći bez obzira jeste li dobavljač izvan SAD-a ili želite upravljati svojim dobavljačima.

DNV je globalna tvrtka koja radi u mnogim dijelovima svijeta i može podržati strane dobavljače na njihovim lokacijama i raditi s uvoznicima iz SAD-a. To uključuje certifikaciju i druge usluge vezane uz inozemstvo Program za provjeru dobavljača (FSVP)

Kontaktirajte nas:

Kako vam možemo pomoći?

Zatražite informaciju

Znate li što vam je potrebno?

Zatražite ponudu

Usluge koje bi Vas mogle zanimati: