DNV GL

ISO 28000 - Sustav upravljanja sigurnošću opskrbnog lanca

ISO 28000

Kontaktirajte nas:

Želite više informacija?

Da, molim

Već znate što tražite?

Zahtjev za ponudu

Razmotrite sve potencijalne ugroze u svim fazama procesa opskrbe, posebno u području logistike.

ISO 28000 je norma prvotno lansirana u 2007. i bio je prva međunarodna norma koja se bavi sigurnosnim rizicima lanca opskrbe. 

Svrha norme je pružiti najbolji praktični okvir za ljude i terete unutar opskrbnog lanca. Obraća se potencijalnim sigurnosnim rizicima u svim fazama  procesa opskrbe , posebice unutar područja logistike, ciljajući prijetnje kao što su terorizam, prevare i piratstvo. Također se fokusira i na suzbijanje učinaka sigurnosnih incidenata. 

Struktura norme  ISO 28000 slična je onoj za ISO 14001 te također ima zajedničke elemente sa ostalim važnim standardima sustava upravljanja, kao što je ISO 9001. To je prednost organizacijama koje žele integraciju sigurnosnih aspekata u njihovom postojećem sustavu upravljanja. 

Koristi

ISO 28000 se fokusira na aktivno upravljanje i smanjenje rizika. Aspekti kritični za sigurnost opskrbnog lanca mogu uključivati financije, proizvodnju, upravljanje informacija i transporta, skladištenje u tranzitu i skladištenje općenito. Norma je primjenjiva na organizacije svih veličina, u proizvodnji, uslužnim djelatnostima, u skladištenju ili transportu  i u bilo kojoj fazi proizvodnje ili opskrbnog lanca.

Kako Vam možemo pomoći?

Prvi korak ka certifikaciji treće strane je implementirati učinkoviti sustav upravljanja  koji udovoljava zahtjevima norme. Kako možete započeti sa certifikacijom potražite ovdje

Također, DNV Adriatica u svojoj širokoj paleti tečajeva ima i tečaj „Interni Auditori ISO 28000“ na kojem ćete dobiti širu sliku svih koristi implementacije same norme kao i smjernice za održavanje dokumentacije sustava.

Ukoliko želite više informacija o tečaju slobodno nas kontaktirajte.  

Kontaktirajte nas:

Želite više informacija?

Da, molim

Već znate što tražite?

Zahtjev za ponudu

Usluge koje bi Vas mogle zanimati: