DNV GL

ISO 20000 - Upravljanje IT uslugama

ISO 20000 1134x300

Kontaktirajte nas:

Želite više informacija?

Da, molim

Već znate što tražite?

Zahtjev za ponudu

ISO 20000 zauzima cjelovit pristup upravljanju IT uslugama i definira procese potrebne za isporuku učinkovite usluge.

Što je norma ISO 20000? 

ISO 20000-1 je norma izdana od strane ISO organizacije (International Organization for Standardization), te predstavlja globalno prihvaćenu normu za sustav upravljanja IT uslugama.  

Norma se oslanja i podržava i ostale srodne dokumente kao što je norma ISO/IEC 20000-2. ISO 20000 zauzima cjelovit pristup upravljanju IT uslugama i definira procese potrebne za pružanje učinkovitih usluga. Ti se procesi protežu od onih glavnih vezanih uz upravljanje konfiguracijama i upravljanje promjenama pa sve do procesa koji se odnose na upravljanje problemima. Norma je oslonjena na procesni pristup za uspostavu, primjenu, djelovanje, nadzor, pregledavanje, održavanje i poboljšavanje sustava upravljanja IT uslugama koje tvrtka pruža. 

Usklađenost s ostalim normama sustava upravljanja 

ISO 20000 je usklađen s ostalim normama sustava upravljanja kao što je ISO 9001 i ISO 27001. Time je omogućena jednostavna implementacija u slučajevima kada je potrebno integrirati više sustava. 

Rezultat je: 

  • Naglasak na kontinuiranom poboljšanju procesa sustava upravljanja IT uslugama
  • Ispunjenje zahtjeva vezanih za planiranje, dokumentiranje i zapise
  • Učinkovita upotreba procesnog modela PDCA (Plan, Do, Check, Act) 

Kako Vam možemo pomoći? 

Za provođenje certifikacije treće strane potrebno je da uspostavite učinkovit sustav upravljanja IT uslugama usklađen sa zahtjevima norme. Mi smo akreditirano certifikacijsko tijelo koje Vam u ovom području može pomoći svojim uslugama edukacije i certifikacije. ​

Kontaktirajte nas:

Želite više informacija?

Da, molim

Već znate što tražite?

Zahtjev za ponudu

Usluge koje bi Vas mogle zanimati: