DNV GL

BRC Globalna norma za skladištenje i distribuciju i IFS Logistika

BRCGS Global Storage and Distribution and IFS Logistics

Kontaktirajte nas:

Želite više informacija?

Da, molim

Već znate što tražite?

Zahtjev za ponudu

Kontrola logistike u lancu dobavljača pokazuje spremnost Vaše organizacije da odgovori zahtjevima klijenata i kupaca po pitanju kvalitete i sigurnosti hrane i pića i zakonske sukladnosti.

Temeljen na due diligence konceptu*, europski trgovački lanci su utemeljili specifične norme kako bi osigurali kvalitetu, sigurnost i sukladnost zakonskim propisima prehrambenih proizvoda, povezanih sa logistikom u lancu dobavljača. Jedinstveni aspekti povezani sa logističkim koracima u prehrambenoj industriji su adresirani u ovoj normi kako bi se zadovoljio due diligence izvještaj trgovaca i primjenio dalje na sve igrače u lancu dobavljača. 

BRC (British Retail Consortium), međunarodna norma za skladištenje i distribuciju, i IFS logistika su sustavi upravljanja sigurnošću i poslovanjem. Ustanovljeni su kako bi osigurali sukladnost dobavljača uzimajući u obzir korake pri skladištenju, transportu i distribuciji, te omogućili trgovcima da garantiraju za kvalitetu i sigurnost proizvoda koje prodaju. 

Koje su koristi?   

BRC norma za skladištenje i distribuciju je razvijena od strane trgovačkih lanaca u Velikoj Britaniji kako bi osigurali najbolju praksu za sigurnost proizvoda i upravljanje poslovanjem u lancu dobavljača za organizacije koje su uključene u skladištenje i distribuciju prehrambenih  i neprehrambenih proizvoda. 

Norma podržava trgovce i ostale korisnike u njihovom ispunjavanju zakonskih obveza i zaštiti krajnjeg korisnika:

 • Pružajući zajedničku bazu za evaluaciju tvrtki koje su uključene u skladištenje i distribuciju proizvoda,
 • Omogućujući akreditiranu certifikaciju tvrtki koje dobavljaju proizvode i usluge prema trgovcima i povezanim industrijama.

Norma IFS logistika je razvijena od strane njemačkih i francuskih trgovaca s ciljem boljeg povezivanja proizvođača i trgovaca, te kako bi cijeli lanac nabave učinili transparentnim i usporedivim. Certifikacija prema IFS logistici pokazuje sposobnost Vaše organizacije da upravlja rizicima vezanim uz prehrambenu sigurnost. Pomaže Vašoj organizaciji da ispuni  zakonske obveze i zaštiti svoje kupce.

Norme BRC za skladištenje i distribuciju i IFS logistika omogućuje Vašoj organizaciji da: 

 • Pruži dokaze za predanost i, u slučaju incidenta povezanog sa sigurnošću hrane, zakonsku obranu u okvirma due diligence koncepta;
 • Izgradi i vodi sustav upraljanja koji pomaže logistici tvrtke kako bi bolje odgovorila na zahtjeve prehrambene sigurnosti i zakonske sukladnosti;
 • Pruži učinkovit alat za poboljšanje provedbi po  pitanju prehrambene sigurnosti, kroz mjerenja i nadzor;
 • Osigura, po potrebi, učinkovit opoziv proizvoda. 

Kako se pripremiti za certifikaciju? 

Tvrtke koje dobro planiraju često imaju prednost i bolje su pripremljene za certifikaciju. Važno je da Vi i Vaša tvrtka imate pozitivan stav, da ste predani i imate jasno postavljene datume kao ciljeve za implementaciju i procjenu.


Ono uključuje: 

 • Uspostavljanje sustava upravljanja kvalitetom
 • Prepoznavanje zakonskih obveza
 • Identificiranje i dokumentiranje specifičnih opasnosti za hranu i odgovarajućih kontrolnih mjera (HACCP zahtjevi) 
 • Identificiranje primjenjive GMP /GHP prakse uključujući program kontrole pesticida, opreme i program održavanja i čišćenja zgrade te sve ostale specifične zahtjeve  
 • Primjenu svih potrebnih poboljšanja na strukturi

* Sposobnost za demonstraciju da je poduzeta svaka razumna mjera kako bi se izbjegao incident.

Kontaktirajte nas:

Želite više informacija?

Da, molim

Već znate što tražite?

Zahtjev za ponudu

Usluge koje bi Vas mogle zanimati: