DNV GL

AS/EN 9100 - upravljanje kvalitetom u zrakoplovnom sektoru

AS/EN 9100 - Aerospace Quality Management

Kontaktirajte nas:

Želite više informacija?

Da, molim

Već znate što tražite?

Zahtjev za ponudu

​AS/EN 9100 serija normi za zrakoplovni sektor osigurava kvalitetu u svim dijelovima opskrbnog lanca

Tri su važne AS norme za zrakoplovni sektor dio AS/EN 9100 serije; AS/EN9100, AS/EN9110 i AS/EN9120. 

Sve norme u seriji AS 9100 temeljene su na ISO 9001 Sustavu upravljanja kvalitetom. Temelje se na zahjevima za globalno harmoniziranim standardom koji ispunjava zahtjeve za zrakoplovnu industriju širom svijeta.

Koristi od certifikacije 

Certifikacija AS 9100 serije pokazuje mogućnost organizacije da ispuni zahjeve i potrebe potencijalnih kupaca, s ciljem povećavanja povjerenja i zadovoljstva kupaca te komparativne prednosti, jer proizvođači originalne opreme (OEM) u zrakoplovnoj industriji zahtijevaju AS 9001 certifikaciju od dobavljača i podizvođača.

Certifikacija promiče kontinuirano poboljšanje te smanjuje i sprečava pogreške te time dovodi do ušteda. 

AS/EN9100 

AS9100 je sustav kvalitete za dizajn, razvoj, proizvodnju, montažu i održavanje u zrakoplovnoj industriji.

AS9100 razvijen je na temelju ISO 9001 norme. Temelji se na zahjevima za globalno harmoniziranim standardom koji ispunjava zahtjeve za zrakoplovnu industriju širom svijeta.

AS9100 bio je prva norma raspoloživa za korištenje širom zrakoplovne industrije s dodatnim zahtjevima potrebnima i za civilnu i za vojnu zrakoplovnu industriju.   

AS/EN9110 

AS/EN9110 je sustav kvalitete za održavanje , popravke i ispitivanja zrakoplovnih dijelova.

Osim što je građena na temelju ISO 9001 standarda i zahtjeva za zrakoplovnu industriju širom svijeta , norma ispunjava dodatne propisane zahtjeve kojima podliježu stanice za popravak zrakoplova.

AS/EN9120 

AS/EN9120 je sustav kvalitete za skladišta i distribuciju dijelova za zrakoplovnu industriju.

Osim što je građena na temelju ISO 9001 norme i zahtjeva za zrakoplovnu industriju širom svijeta, norma ispunjava dodatne propisane zahtjeve kojima podliježu distributeri u zrakoplovnoj industriji.

AS9120 namijenjen je organizacijama koje proizvode dijelove, materijale i sklopove te prodaju svoje proizvode kupcima u zrakoplovnoj industriji. To uključuje i organizacije koje se bave nabavom proizvoda i dijele ih na manje količine.

Ova norma nije namijenjena organizacijama koje prerađuju ili popravljaju proizvode. Organizacije koje obavljaju poslove koji utječu ili mogu utjecati na značajke proizvoda ili njihovu sukladnost trebaju koristiti AS9100 ili drugi standard sustava upravljanja kvalitetom. 

AS9003 

AS9003 je američka norma koja nema ekvivalentan dokument u Europi i Aziji. Namijenjena je manjim dobavljačima koji proizvode ne kritične i jednostavnije zrakoplovne dijelove. AS9003  fokusira se na inspekcije i testiranja kako bi se osigurala ispravnost proizvoda.

Kontaktirajte nas:

Želite više informacija?

Da, molim

Već znate što tražite?

Zahtjev za ponudu

Usluge koje bi Vas mogle zanimati: