Skip to content

IFS Food certifikacija vinarija

Zašto je korisno certificirati svoju vinariju prema normi IFS Food

Certifikacija vinarija prema IFS Food normi

Posjedovanje certifikata proizvođaču vina je potvrda usklađenosti proizvoda sa zahtjevima norme te u trgovačkim krugovima predstavlja respektabilnu potvrdu ostvarenja visoke razine kvalitete i sigurnosti proizvoda. 

IFS certifikat je jamstvo potrošaču vina i dokaz da vinarija ispunjava zahtjeve za sigurnošću proizvoda koje su svojim dobavljačima postavili brojni međunarodni lanci supermarketa - kao što su Metro, Aldi, Tengelmann, Lidl, Spar u Njemačkoj, Coop u Švicarskoj i Carrefour u Francuskoj.  

Stoga, posjedovanje IFS certifikata omogućuje prodaju vina lancima supermarketa širom Europe.  Vodeći hrvatski  lanaci supermarketa sve više obraćaju pažnju na vrijednost IFS certifikata, obzirom da je posjedovanje certifikata, uz sami brend, vidljivi dokaz stalno kontroliranih uvjeta proizvodnje vina.  

Također, certificirana vinarija svodi svoja odstupanja u proizvodnji na minimum, čime se povećava imidž vinarije. Time proizvođač dobiva vrijednost za uloženi trud i financijska ulaganja, a s druge strane raste povjerenje kupaca u njihov brend.

Benefiti za vinarije

  • Poboljšanje imidža proizvođača vina i robne marke
  • Izgradnja povjerenja potrošača
  • Otvaranje puta do novih tržišnih prilika
Cilj IFS Food-a je bio razviti međunarodnu sigurnosnu normu za tvrtke koje se bave proizvodnjom privatnih robnih marki za trgovačke lance, s jednoobraznim formulama, postupcima provjere i uzajamnim prihvaćanjem tih provjera. Inzistirajući na IFS Food certificiranju svih svojih dobavljača, jedan od vodećih hrvatskih lanaca dokazao je da je, kao i u mnogim drugim područjima i u sektoru sigurnosti hrane uistinu predvodnik trendova. Gotovo svi njegovi domaći dobavljači su certificirani IFS Food-om, dok manji broj dobavljača ima certifikat FSSC 22000.

Zašto odabrati DNV GL?

Mi smo jedno od vodećih svjetskih akreditiranih certifikacijskih tijela. Nudimo širok spektar usluga u području certifikacije sustava upravljanja, a naš je fokus usmjeren na industriju hrane i pića te potvrđivanje sigurnosti i kvalitete proizvodnih procesa.

Svi naši certifikati sustava upravljanja, proizvoda i lanaca opskrbe pohranjeni su i ažurirani u sigurnom privatnom blockchain-u  što omogućuje da bilo tko dobije brzu potvrdu valjanosti certifikata u realnom vremenu.