Skip to content

DNV GL u partnerstvu s EXPOSED

DNV GL je pokrenuo partnerstvo s EXPOSED Aquaculture Operations Centre, s ciljem stvaranja održivijeg i sigurnijeg uzgoja riba.

EXPOSED je centar za inovacije temeljene na istraživanjima usmjeren ka razvoju znanja i tehnologija za aktivnosti u akvakulturi, omogućujući održivi rast industrije uzgoja ribe.
Budući razvoj akvakulture podrazumijeva objedinjavanje različitih kompetencija iz raznih sektora i usluga koje DNV GL nudi. Ovim partnerstvom DNV GL će biti uključen u projekte usmjerene razvoju regulative u industriji akvakulture, upravljanju sigurnošću i rizicima te zahtjevima novih koncepata uzgoja ribe.
EXPOSED Centar okuplja snažnu partnersku mrežu koja uključuje vodeće uzgajivače lososa, pružatelje ključnih usluge i tehnologija te istraživačkih grupa kao što je SINTEF Fisheries and Aquaculture.
Liv Solveig Olafsson, voditeljica u DNV GL Noomas izjavljuje: “Za DNV GL je vrlo važno surađivati s vodećim istraživačkim grupama i aktivnim sudionicima u sektoru s ciljem izgradnje održivije i sigurnije akvakulture. Temeljem našeg iskustva i znanja, mi vjerujemo da će zajedničko partnerstvo u EXPOSED konzorciju pružiti čvrstu podlogu za taj rad.˝