Skip to content

DNV GL se pridružuje udruženju auditora za društvenu odgovornost

Poboljšanje u provođenju audita društvene odgovornosti kako bi se osigurala sigurnost i održivost opskrbnih lanaca.

Udruženje profesionalnih auditora za društvenu odgovornost  (Association for Professional Social Compliance Auditors - APSCA) inicijativa je pokrenuta 2015. godine od strane Međunarodne federacije inspekcijskih agencija (IFIA) i vodećih certifikacijskih tijela. 
DNV GL će zajedno s ostalih 16 APSCA članova raditi na poboljšanju  kvalitete audita u području društvene odgovornosti, ponajprije vezanih za uvjete rada za radnike na globalnom nivou.

Organizacije se sve više smatraju odgovornima za porijeklo svojih proizvoda, s obzirom da tržište i potrošači očekuju da su ti proizvodi proizvedeni iz održivih izvora i na održiv način. Unatoč tome, još uvijek vrlo velik broj organizacija ima izravnu kontrolu samo na prvom stupnju, tj. samo nad  svojim izravnim dobavljačima. Bez preglednosti cjelokupnog lanca, od izvora do trgovine, organizacije se suočavaju sa značajnim rizicima vezanim uz kršenje ljudskih prava.

“DNV GL je usmjeren pružati podršku svojim klijentima u osiguranju usklađenosti s normama društvene odgovornosti i legislativom te poboljšati djelovanje njihovih dobavljača kroz cijeli opskrbni lanac, ˝ izjavio je Antonio Astone, Global Sustainability Manager u DNV GL – Business Assurance.