Skip to content

DNV GL i Končar - Institut za elektrotehniku d.d. potpisali ugovor o suradnji

Potpisan sporazum o globalnoj suradnji između tvrtki DNV GL- Business Assurance i Končar - Institut za elektrotehniku d.d.

Time je otvoreno novo poglavlje poslovanja za obje tvrtke koje svoje usluge nude na međunarodnim tržištima.

Suradnja u području ispitivanja i certifikacije proizvoda u skladu s direktivama EU za Radijsku opremu i Elektromagnetsku kompatibilnost ojačati će i obogatiti širok portfelj usluga koje DNV GL – Business Assurance kao globalno certifikacijsko tijelo nudi, dok će Končar Institutu otvoriti značajne prilike za širenje poslovanja pod okriljem suradnje s ovim svjetski prepoznatljivim brendom. 
„KONČAR – Institut za elektrotehniku trajno ulaže značajna sredstva u modernizaciju i akreditaciju brojnih laboratorija te povećanje kompetencija u okviru certifikacijskih aktivnosti. Tako intenzivna ulaganja moraju biti opravdana i kroz povećanje prihoda na globalnom tržištu. Vjerujemo kako će sporazum o suradnji s  respektabilnim partnerom kao što je DNV GL, koji je pregovorima pristupio otvoreno i korektno,  značiti bolju globalnu prepoznatljivost Instituta, omogućiti kontinuirani napredak za obje strane te dobrobit za Republiku Hrvatsku“, izjavljuje Siniša Marijan, predsjednik Uprave. 

Ova simbioza visoko tehnoloških kompetencija za Končar Institut kao hrvatsku tvrtku iznimne kvalitete predstavlja priliku za dodatno postizanje prepoznatljivosti i jačanje globalnog dosega korištenjem mreže od oko 2,000 DNV GL-Business Assurance djelatnika uključenih u certifikacijsko poslovanje i prodajnih predstavnika u različitim zemljama svijeta koji će nuditi svojim klijentima  usluge Končar Instituta.
˝DNV GL je usmjeren pružati visoko kvalitetne usluge i biti pouzdan partner svojim korisnicima. Takav pristup zahtijeva veliku odgovornost i uspostavu partnerstva temeljenih na uzajamnom povjerenju. Za nas ova suradnja s Končar Institutom predstavlja upravo to. Nakon nekoliko mjeseci pregovora uspostavili smo čvrstu platformu za pružanje podrške našim korisnicima širom svijeta, uz istovremenu mogućnost razvoja poslovanja za obje strane u ovom partnerstvu,˝ izjavljuje Otto Hughes, Globalni direktor certifikacije proizvoda.


Tko je Končar – Institut za elektrotehniku?
Osnovan 1961. godine, sa sjedištem u Zagrebu, Končar Institut svoje poslovanje gradi na pružanju usluga ispitivanja, certifikacije, dijagnostike električnih proizvoda i opreme te provođenju istraživanja i razvoja u području pretvorbe i prijenosa energije. Akreditirano je certifikacijsko tijelo prema normi ISO 17065 s brojnim laboratorijima koji posjeduju akreditaciju prema normi ISO 17025 te EU prijavljeno tijelo (Notified Body) za certifikaciju proizvoda.

Više o Končar Institut za elektrotehniku d.d.