DNV GL

Proces verifikacije

Saznajte više o protokolu za verifikaciju i tijeku procesa verifikacije

DNV GL protokol za verifikaciju

DNV GL protokol za verifikaciju izvještavanja o održivosti pruža transparentan, strukturiran i opsežan proces verifikacije izvještaja o održivosti

Verification services by DNV GL

Kontaktirajte nas:

Želite više informacija

Kontaktirajte nas

Već znate što tražite

Zatražite ponudu

Tvrtke već godinama izvještavaju o svojim financijskim pokazateljima. No, izvještavanje o ostalim materijalnim i nematerijalnim aspektima poslovanja zajedno s društvenim i ekološkim parametrima za mnoge je novo područje.

Standardizirani okvir za verifikaciju 

DNV GL Verifikacijski protokol predstavlja jedinstveni koncept, mehanizme i metodologije koje standardiziraju okvir za verifikaciju izvještavanja o održivosti. On procjenjuje različite aspekte kao što su: prikupljanje, evaluacija i dijeljenje informacija predstavljenih u izvještajima o održivosti. Njegova je namjena zadovoljiti potrebu za postojanjem međunarodno prihvaćene norme. Principi i koncepti protokola usklađeni su s Global Reporting Initiative (GRI) smjernicama i  normom za potvrđivanje AA1000AS. Metodologije i mehanizmi protokola mogu biti primijenjeni na sve vrste izvještaja o održivosti oslonjene i na drugim principima. 

Struktura i procesi ugrađeni u DNV GL protokol za verifikaciju osiguravaju da će izvještaj o verifikaciji i izjava o potvrđivanju izvještaja pružiti jasnu informaciju o pouzdanosti podataka koje sadrži izvještaj i cjelovitostiopsega pokrivenog izvještajem o održivosti.  

Poboljšajte procese izvještavanja i povećajte povjerenje svojih zainteresiranih strana 

Najvažnije je da primjenjujete odgovarajuće procese izvještavanja te da je Vaš izvještaj prihvaćen s povjerenjem od strane zainteresiranih strana. Investitori i analitičari naprimjer sve više se oslanjaju na neovisno verificirane informacije u području drušvenih i okolišnih aktivnosti prilikom svoje procjene kompanija.

Neovisna verifikacija podiže stupanj kvalitete i kredibiliteta procesaizvještavanja i samog izvještaja, te povećava povjerenje zainteresiranih strana u tvrtku koja izvještava. Vanjska verifikacija također pomaže u poboljšavanju internih procesa izvještavanja.  

Shvaćajući da su i izvještavanje o održivosti i neovisna potvrđivanja podložni stalnim promjenama,  DNV GL-ov protokol za verifikaciju izvještaja o održivosti po potrebi doživljava svoje revizije.

Kontaktirajte nas:

Želite više informacija

Kontaktirajte nas

Već znate što tražite

Zatražite ponudu

Kako Vam možemo pomoći?

Kontaktirajte nas